How to Stop Missing Deadlines? Please Follow our Telegram channel https://t.me/PlopAndreiCom ( @plopandreicom)

APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Cornologic DC apare dupa cel de-al II-lea razboi mondial. Aparitia lui e precedata de ideea de unitate a Europei care e promovata inca din antichitate. In Evul Mediu apare o competitie intre papa si monarhi , ceea ce a dus la ivirea a doua doctrine :
– Doctrina unitatii pruntificare (puterea papala) ;
– Doctrina unitatii imperiale(conceptul de suveranitate a statelor).
La inceputul secolului XX apar primele manifestari doctrinare, ce aveau ideea unitatii europene si care se finalizau cu un proiect de constituire a statelor unite europene. Realizarea acestui obiectiv este stopata de I razboi mondial(1914).
Aparitia Uniunii Sovietice a accelerat unitatea statelor europene, datorita ca in anul 1929 la Viena se constituie o miscare pentru formarea UE la care participa 24 de state(2000 participanti).
Aceasta a formulat ideile de baza ce urmau sa fundamenteze uniunea, si anume:
– crearea unei pieti comune de marfuri si capital ; – liberalizarea circulatiei marfurilor, capitalului si persoanelor.
Odata cu venirea lui Adolf Hitler la putere in Germania, este promovata o alta conceptie de UE care era bazata pe forta, violenta si vointa unilaterala. In 1947 are loc primul Congres al Federalistilor Europeni, la care s-au supus discutiei principiile de baza pe care trebuia sa se fundamenteze Federatia Europeana.
a) Federatia urma sa se formeze conform regulilor care excludeau orice calitate de hegemonist oferita unui stat ;
b) Federalismul european nu trebuia sa se confrunte problema minoritatilor ;
c) Federalismul nu trebuia sa urmareasca scopul stergerii diferentelor nationale dintre statele membre si unirea tuturor natiunilor intr-un bloc unic, dar trebuia sa contribuie la pastrarea propriilor identitati ;
d) Formarea acestei federatii trebuia sa se faca treptat si nicidecum prin mijloace de la centru.
In 1948 la Haga are loc Congresul(7-10 mai) ce initiaza formarea Consiliului UE. Etapele de constituire a Comunitatii Europene a avut importanta tratatul de la Maastrich, pentru formarea UE.

Join Us On Telegram @plopandreicom

Apply any time of year for Internships/ Scholarships

Plop Andrei: I was arrested in #Canada for the anti-communist revolution!

Plop Andrei: Moldova will be the next country attacked by the Russians!

Plop Andrei/ #Russia – #Ukraine War: What Will Happen Next?

Plop Andrei/ Lucrarea de master/ – Rolul mass-media în reflectarea conflictelor geopolitice. Studiu de caz: Mass-media în Federaţia Rusă/

Așa erau timpurile! Plop Andrei despre amintiri din copilărie, sport și școală!

Plop Andrei: Update/ De ce are Moldova de o mobilizare generală și de o armată profesionistă! Maia Sandu este AGENTUL de influență al Kremlinului?!

How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!