socialistical_acum-1.jpg

 

Articolul a fost publicat pe 19 octombrie 2019

 

Eu am susținut blocul ACUM pînă în momentul în care au hotărât să facă  alianță cu  PSRM ( un partid pro-rus). Am început să-i critic pentru această alianță și în special pentru că Blocul ACUM au cedat rușilor  Ministerul Apărării, SIS ( Serviciul de Informatii și Securitate- unicul serviciu de securitate din RM), SPPS ( Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat). Nu tolerez injurii și  acuzații nefondate la adresa mea. Accept păreri argumentate, opinii, păreri însă nu pot să accept să fiu înjurat! De obicei persoanele care nu au argumente vin cu atacuri la persoană! 
 

1 – PSRM și ACUM au votat-o pe Zinaida Greceanîi speaker
Pe 7 aprilie 2009, Zinaida Greceanîi (membru comunist) a fost prim-minitru, iar Igor Dodon (membru comunist) era vice-prim-ministru și la 10 ani în 2019 îl avem pe Igor Dodon (acuma e socialist)  președinte al Moldovei iar Zinaida Greceanîi ( și ea este tot socialist acuma) este în funcția de speaker al Parlamentului 


2- Cedarea Ministerului Apărării, SIS ( Serviciul de Informatii și Securitate), SPPS ( Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat). 

 Toată securitatea/apărarea Moldovei a fost cedată în mâinile rușilor! Luând în considerare că în fiecare ambasadă care aparține Republicii Moldovei are câte un atașat militar și cel puțin un colaborator SIS putem zice că și Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene este controlată sau cel puțin este la curent cu tot ce se întâmplă peste hotare și în special diaspora care a votat întotdeauna împotriva socialiștilor! 


3 – Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea au votat ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. 

Împotriva revenirii Federației Ruse au votat – Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Georgia, Lituania, Suedia, Letonia și Estonia. Georgia și Ucraina au părăsit, ȋn semn de protest, sala.  Delegația ucraineană a spus că își suspendă lucrările la APCE în semn de protest față de anularea pedepsei aplicate Rusiei în 2014. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat „dezamăgirea”, spunând că pedepsirea Rusiei nu trebuia anulată câtă vreme Moscova nu respectă drepturile omului


Declarația lui Năstase că s-a gândit la cetățenii ruși tot nu este plauzibilă pentru că societatea civilă din Rusia care luptă împotriva lui Putin au criticat vehement această decizie!  Garry Kasparov, mesaj pentru cei care au votat în favoarea Rusiei la APCE: Fuck you! Garry Kasparov a scris pe Twitter:  „În numele societății civile ruse, forțată să trăiască în străinante, duce-ți-vă naibii. A-i face pe plac unui dictator și a răsplăti agresiunea doar va înrăutăți lucrurile, ca întotdeauna”, 

SĂ votezi pentru ruși când ai trupe de ocupație ale armatei rusești care staționează ilegal pe teritoriul de est al R. Moldova mi se pare trădare națională!
Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, cadrul emisiunii „În Profunzime” la ProTv a declarat : „Ceea ce pot să vă spun eu, e că Guvernul SUA a susținut propunerea ucrainenilor de a nu face nicio schimbare să zicem, să nu fie acceptată Rusia, în timp ce situația cu încercarea de anexare a Crimeei rămâne a fi o problemă, respectiv pot să vă spun că noi nu am fost satisfăcuți de rezultatele acestui vot”


4-  Consilierul lui Igor Dodon, Ruslan Flocea  director la CNA 
Ruslan Flocea era  secretarul general al Aparatului Președintelui R. Moldova Igor Dodon, a fost consilier al Zinaidei Greceanîi pe vremea când ea era prim-ministră și a condus Direcţia teritorială Centru a CNA. Având la dispoziție SIS-ul și CNA pot să vă asigur că o să devină instrumente care o să distrugă oponenți politici, oameni incomozi, oameni de afaceri!


5-   Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu a numit la București „război civil” conflictul de pe Nistru din 1992

A fost un război de agresiune a Rusiei împotriva Republicii Moldova. Nicu Popescu est licențiat în Științe Politice, Relații Internaționale, Universitatea de Stat de Relații Internaționale din Moscova,  Rusia, 1998 – 2002.



6 –  Alegerea lui Vladimir Ţurcan în fruntea Curții Constituționale

Fără o modificare a constituției este imposibilă aderarea la NATO și Integrarea în Uniunea Europeană. Este imposibil să faci  integrare în UE atunci când Curtea Constituțională este condusă de omul Moscovei!
Vladimir Ţurcan este fost ministru de Interne (1997 – 2001). În perioada 2002 – 2005, a fost ambasadorul R.Moldova la Moscova. Între 2005-2009 a fost deputat din partea Partidului Comuniştilor, condus de Vladimir Voronin. Din 2014 până în prezent este deputat din partea Partidului Socialiştilor. 


7- Igor Dodon a ținut un discurs  în limba rusă, la Adunarea Generală a ONU. 
 R. Moldova este Republică Parlamentară și ar fi trebuit să fie reprezentată la acest for internațional de către premierul Maia Sandu, aceasta l-a împuternicit pe Dodon să participe la cea de-a 74-a sesiune, pe motiv că „Guvernul este mult mai ocupat”

De la tribuna ONU Zelenski a vorbit despre războiul din Donbas și a arătat un glonț, care l-a ucis pe cântărețul de operă Vasili Slipak

Doar un trădător putea să vorbească în rusă și să laude Rusia când ai trupe de ocupație ale armatei rusești care staționează ilegal pe teritoriul de est al R. Moldova.


8- Deputații ACUM nu au votat crearea comisiei de anchetă privind finanțarea PSRM de la Moscova

O  înregistrare video îl surprinde pe președintele Igor Dodon în momentul când cere bani de la liderul PDM Vlad Plahotniuc. Igor Dodon spune că primea din Federația Rusă câte 700 000 – 800 000 dolari lunar.

 Procuratura Generală s-a autosesizat și a pornit un proces penal în cazul finanțării PSRM. Și cum credeți ce s-a întâmplat mai departe? Procuratura Anticorupție a încetat procesul penal privind finanțarea PSRM din Rusia, pornit în baza înregistrărilor video ale unor discuții purtate dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc la sediul PDM




9 – Blocul ACUM și-au încălcat propriul angajament că să nu participe la crearea unei coaliții de guvernare (formală sau informală) cu PD, PSRM, Partidul Șor, Partidul Nostru și alte formațiuni pro-oligarhice și anti-europene
 
Pe 21 februarie 2019, candidații blocului ACUM DA PAS în circumscripția națională și în circumscripțiile uninominale au semnat Angajamentul candidatului ACUM față de cetățenii Republicii Moldova. Angajamentul prevede că fiecare candidat ACUM se angajează în fața poporului Republicii Moldova să nu participe la crearea unei coaliții de guvernare (formală sau informală) cu PD, PSRM, Partidul Șor, Partidul Nostru și alte formațiuni pro-oligarhice și anti-europene în caz dacă acestea intră în Parlament.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships