Desi, asa cum am mai spus, clientii persoane fizice au înca o pondere redusa în ansamblul activitatii bancare. În românia exista tipuri de conturi destinate special acestei categorii de clienti. Pentru persoane fizice, deschiderea de conturi la o banca presupune doar:
• cerere de deschidere de cont
• prezentarea actului de identitae ( buletin de identitate, pentru persoanele fizice române sau pasaport pentru persoane fizice straine )
Un client – persoana fizica poate fi descris ca o persoana ce detine un cont bancar pentru uzul personal. Acest tip de clienti trbuie sa respecte reglementarile existente, iar bancherii trebuie sa se asigure ca acestia nu deschid si nu folosesc conturi bancare în scopuri ilegale. Persoanele pot deschide conturi doar în numele lor, cu posibilitatea ca titularii de conturi sa împuterniceasca si alte persoane pentru semnatura în cont. În alte tari, conturile comune (deschise pe doua nume ), sunt des întâlnite (de exemplu, în familie, sotul si sotia pot deschide un cont pe ambele nume ).
La capitolul persoane fizice, singurul considerent pe care bancile trebuie sa-l aiba în vedere, este vârsta persoanelor ce doresc sa schimbe un cont. Se are în vedere ca persoanele foarte tinere ar putea sa nu cunoasca în totalitate consecintele efectuarii anumitor tranzactii cu bancile si de aceea, astfel de persoane sunt protejate, spre a nu se trage foloase de pe urma lor.
De asemenea nu ar fi întelept pentru banci sa se angajeze în acorduri de împrumut complexe cu persoane prea tinere. Chiar daca legea nu este explicita în acest sens, bancile pot avea regulamente propri referitoare la vârsta minima a clientilor. În România ca si în multe alte tari, începând de la vârsta de 18 ani persoanele fizice au capacitate deplina de exercitiu, si ca atare, îsi pot exercita drepturile si pot sa-si asume obligatiile corespunzatoare raporturilor juridice pe care le încheie.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships