Herpesul genital este o infecţie virala cronica, de lunga durata. Aproximativ 40 de milioane de oameni au deja aceasta boală. în fiecare an, alte 500 000 de oameni contractează herpesul simptomatic. Sunt şi mai mulţi aceia care nu prezintă nici un simptom.

Simptome Simptomele variază. Majoritatea oamenilor nu au simptome notabile. Daca ai intr-adevăr simptome, le vei observa, probabil, intr-un interval de timp cuprins intre doua şi douăzeci de zile după consumarea unui act sexual cu o persoana infectata. Primele simptome pot include senzaţia de înfierbântare a zonei genitale, dureri în zona inferioara a spatelui, dureri la urinare şi simptome asemănătoare celor de răceala. Câteva zile mai târziu, în zona genitala pot apărea mici protuberante roşiatice. Mai târziu, aceste protuberante se pot transforma în pustule dureroase care apoi se acoperă cu o coaja, formează o crusta şi se cicatrizează.

Analiza
Uneori, diagnosticul poate fi pus doar printr-o simpla examinare medicala. Pentru analiza, medicul va colecta o cantitate mica de lichid din răni, şi o va trimite la laborator, pentru a verifica prezenta virusului ce produce herpesul. Poate dura pana la doua săptămâni pana la obţinerea rezultatului. Daca nu exista răni, prelevarea de probe poate fi dificila. în momentul de fata, testul de sânge pentru depistarea herpesului este posibil doar în câteva centre de cercetare.
Tratamentul Deşi herpesul este infecţie virala cronica, cu o lunga perioada de evoluţie, pot fi tratate, totuşi, simptomele. Tratamentul erupţiilor herpesului genital, în special atunci când acestea au un debut rapid, scurtează durata de existenta a erupţiei şi reduce simptomele. Medicamentele folosite sunt aciclovirul, si, mai noi, famciclovirul şi valaciclovirul.
Prevenirea Puteţi contracta sau răspândi herpesul prin sex oral, anal sau vaginal. Prevenirea răspândirii herpesului înseamnă a aborda cu responsabilitate relaţiile sexuale: limitaţi-va numărul de parteneri sexuali, folosiţi prezervative, si, daca va suspectaţi a va fi infectat, evitaţi orice contact sexual şi prezentaţi-va la la o clinica specializata în bolile cu transmitere sexuala, la spital, sau la medicul dumneavoastră. Amintiţi-va ca ca multe infecţii ale herpesului genital sunt răspândite prin intermediul unor persoane fără simptome evidente. Puteţi, de asemenea, contracta virusul prin sărut sau prin atingerea zonelor infectate. în cazurile în care cineva are mai mult de şase erupţii pe an, terapia preventiva (profilactica) represiva este necesară.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships