Activele materiale influienteaza considerabil valoarea activelor pe termen lung din simplu motiv ca au ponderi foarte înalte fiind egale cu 98.6% la sfîrsitul perioadei si respectiv 98.2% la începutul ei din totalul activelor pe termen lung. Se constata astfel o creştere absoluta a acestora egala cu 16076810 lei sau 35.7% din totalul activelor materiale la începutul anului. 0 examinare mai detaliata a imobilizărilor oferă posibilitatea de a formula concluzia ca ponderea cea mai mare (circa 74.4%) in componenta lor revine mijloacelor fixe. Totodată se observa creşterea mărimii absolute si relative a acestei grupe patrimoniale in suma totala a activelor, ce se explica prin creşterea valorii coeficientului compoziţiei tehnice a întreprinderii creştere cauzata de reevaluarea mijloacelor fixe. Accelerarea procesului de reinoire actioneaza pozitiv din punct de vedere al integritarii si calitatii potenţialului tehnic disponibil. Astfel, in anul 1998 a scăzutcoeficientul de uzura acumulata a mijloacelor fixe de la 70.5%, la începutul anului la 60.9% la sfîrsitul anului. In cursul perioadei au fost întreprinse masuri in vederea vinzarii mijloacelor fixe neutilizate si continuării procesului de modernizare a secţiei de producţie, ce va contribui in viitor la dezvoltarea potenţialului tehnic.
Activele nemateriale constituie la sfîrsitul anului 63091 lei din totalul activelor pe termen lung. Se observa o creştere absoluta a valorii cu 20722 lei fata de valoarea activelor nemateriale la începutul anului. Insa ponderea acestora in totalul activelor pe termen lung ramine constanta si esteegalacu0.1%.
Neesentiala este si ponderea activelor financiare pe termen lung ,constituind 1.3% la sfîrsitul anului 1998 si 1.7% la începutul lui.