UPDATE – 15.10.2018 , 07:30 , Angela Arama   Astazi la ora 11.00, la Ungheni, va avea loc ședința de judecată privind stabilirea măsurii preventive pentru Gheorghe Petic. Trebuie sa fim solidari, sa ne demonstram noua insine ca meritam sa traim mai bine, ca suntem capabili sa luptam pentru drepturie noastre. Dictatura va pica cu siguranta, haideti sa-i grabim sfarsitul! Sunt in afara RM acum, altfel as fi si eu la Ungheni. Cine merge in locul meu?


UPDATE – 14.10.2018 , 18:30 , Irina Arhire  Prieteni,maine la ora 11.00 este sentinta de judecata pentru prelungirea mandatului de arest a luiGheorghe Petic in incinta Judecatoriei Ungheni,este rugămintea de a ne mobiliza in numar cat mai mare pentru ai acorda suport de sustinere si incurajare ,VA RUGAM SA NU FIM INDIFERENTI


UPDATE – 14.10.2018 , 12:30, Ivan Diacov  DENUNȚ DESPRE VIOL – PENTRU INFORMAȚIE:
În cei 35 de ani de activitate în procuratură,preponderent ocupîndu-mă de exercitarea urmăririi penale am primit zeci de cereri despre viol.
N-am avut nici un caz,ca victima să telefoneze peste 15 minute după ce a fost agresată. Ca regulă victima după viol este șocată,stresată,psihologic este derutată de situația genantă în care a nimerit.
Ca regulă victima se consultă cu persoane apropiate și se prezintă la procuratură sau poliție peste cîteva ore sau zile și cu greu se hotărăște de a depune cerere oficială pentru a face denunț despre crimă.
La telefon n-am fost anunțat despre viol de către victimă nici o dată.
Īndată după primirea și înregistrarea denunțului despre viol,ca regulă poliția se deplasează la fața locului pentru a examina locul crimei și a ridica posibilele probe materiale apoi eliberează victimei îndreptere le expertul Medico-legal pentru examinarea corporală și ridicarea posibililor probe biologice.
Expertiza biologică se numește de către ofițerul de urmărirea penală prin ordonanță, după colectarea probelor,ca regulă peste două-trei zile sau mai mult după pornirea urmăririi penale.
Rezultatul expertizei biologice poate fi gata aproximativ peste două săptămîni de la data numirii,dar poate să dureze și 1-2 luni de zile,depinde dacă laboratorul dispune de toate reactivele.
Numai în dependență de toate probele acumulate,circumstanțele cazului și luînd în vedere caracteristica persoanei suspecte și a părții vătămate ofițerul de urmărire penală decide de a reține sau nu persoana bănuită cu informarea procurorului.


UPDATE – 13.10.2018 , 23:40,  Irina Arhire ,  Arestul lui G.Petic a fost o înscenare vizibilă,dupa parerea mea,Jizdan si sculele lui,cred ca au avut de mai facut vre-o contrabanda cu tigari,si Petic nu trebuia stie.

UPDATE – 13.10.2018 , 23:20 Nicolae Josan , Aceasta “violată” risca ani de pușcărie pentru mărturii false. Probabil ra mu-și da bine seama de asta. Cică, sunt deja și martori dar și dovezi certe ca aceasta “minora” minte cu obrăznicie la comanda sculelor lu Plaha. Păzea, “violatilor”.


UPDATE – 13.10.2018 , 13:26 ,Tatiana Grajdian-Savin- Stat capturat de niște hoți și criminali. Stat polițienesc. Dictatură.
Aceasta e realitatea Republicii Moldova, unde oamenii onești, cu verticalitate sunt sechestrați și arestați pentru că descoperă și vorbesc public despre crimele mafiei de la guvernare. În schimb, cei, după care demult plânge pușcăria, se bucură bine-merci de libertate.
Da, este adevărat că adevărul umblă întotdeauna cu capul spart, dar și minciuna are picioarele scurte, iar la un moment dat rămâne și fără cap.
Singura soluție pentru a scăpa de acest regim criminal este implicarea fiecărui cetățean, descătușarea din frica și indiferența ce au născut nu altceva decât niște monștri.
Azi – polițistul și activistul Petic, mai ieri – profesorii turci și alții, mâine poate fi oricine dintre noi, chiar și în cazul de am tăcut mereu, plecând capul, sau de am ocupat poziția struțului.
Libertate lui Gheorghe Petic!


UPDATE – 13.10.2018 , 13:00 , Gheorghe Petic –  Prieteni,cu siguranta ati vazut si ati auzit unde ma aflu din pacate.Dupa cum va spuneam in livurile anterioare mi se fabrica dosare penale facute la comanda,doar ca;ATENTIE-de aceasta data dosarul era deja fabricat si cusut cu ata alba,de care nici polițiștii nu stiau din care motiv cu exactitate trebuie sa ma retina in plina zi in fata Primariei orasului Ungheni.
Deci aici este mina lui Plahotniuc si sculele lui.
Borsetca,el este si scula Gherasimov a lui Plahotniuc,Jizdan..Ei nu au cum sa ma doboare decat facand aceste insinuări,precum ca as fi violat o minora de 31 ani..
Le multumesc colegilor si in specia #JurnalTv ca au fost ,ca au filmat,v-au aratat ticaloseniile lui Plahotniuc,Jizdan ,Gherasimov…cu mai multe detalii o sa vina colegii mei..#REZISTAM 

UPDATE – 13.10.2018 , 12:24 ,  Ionela Turcanu -Oare când am să te văd LIBERĂ, Moldovă??? 😔 Curaj Gheorghe Petic, Curaj Ruslan Verbitki, Curaj oameni ce nu aparțineți sistemului corupt!
MOLDOVA VA FI A CETĂŢENILOR!UPDATE – 13.10.2018 , 11:00 ,  Iurie Tesa –   Arestarea în stil НКВД-ist a lui Gheorghe Petic ne demonstrează încă odată că prăbușirea regimului Plahotniuc este foarte aproape!
UPDATE – 13.10.2018 , 09:00 , Alexandru Bujorean – Guvernarea confirmă Declarația APCE: statul este capturat de interese oligarhice iar opoziția este hărțuită prin intentarea dosarelor penale.
Mîinile jos de pe Gheorghe Petic și de pe toți deținuții politici!


UPDATE – 13.10.2018 , 09:00 , Liviu Vovc – L-am cunoscut încă în 2015 in PMAN. Eram vecini de corturi. Timp de 3 ani am avut ocazia să îl cunosc ca un luptător adevărat, o persoană cu demnitate.
Este o invenție ceea ce i se incriminează. Este o dovadă că nu doar profesori turci pot fi răpiți din plină stradă. Nimeni nu e în siguranță în acest stat.
Gheorghe Petic este un om puternic. Sunt sigur că vom trece și peste aceasta.
P. S. Noi știm un lucru: Orice dictatură cade. Cu cât mai odioasă, cu atât mai repede.
UPDATE – 13.10.2018 , 07:00 , Angelina Mistret  – Gheorghe Petic, președintele OT Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr , lider al organizației teritoriale Platforma DA din Ungheni, a fost reținut !
Gheorghe Petic, cel care a deconspirat schemele de contrabanda uriașă de țigări, a fost reținut de catre poliția Ungheni, în baza unei învinuiri aberante.
Sa inteleg ca frica e mare ! #libertategheorghepetic


UPDATE – 13.10.2018 , 06:00 , Maria Ciobanu – Arestarea lui Gheorghe Petic în plină stradă aduce în actualitate anul 1937. Numai un regim banditesc își poate permite să încarcereze o persoană în temeiul unui denunț. Gheorghe Petic, prin investigarea cazului de răsunet contrabanda cu țigări, a deranjat rău hoții de la guvernare. Azi oricine poate scrie un denunț fals sau chiar îl poate semna scris cu totul în altă parte și el este probă pentru bandiții lui Jizdan. Nu Gheorghe Petic trebuia ieri arestat, ci Iurie Leancă, Ilan Șor și toți hoții de la guvernare, care se cred în afara legii pentru vecie. Aruncă cu învinuiri în toate părțile, dar nu spun cum le-au crescut averile, de unde iau sume fabuloase pentru armata de “comentatori” politici, trolli, televiziuni etc. Care este proveniența banilor pe care îi dau în plic, de pe scenă, la toate sărbătorile din calendar, la toate hramurile din toate localitățile, la toate festivalurile, la concertele de la sfârșit de săptămână etc.
Gheorghe Petic trebuie susținut de noi, acei care pledăm pentru dreptate și adevăr, și apărat de avocați profesioniști. Curaj, domnule Petic! Rezistați, vă rog! Regimul criminal se clatină, ÎMPREUNĂ îl putem ajuta să cadă!


UPDATE – 12.10.2018 , 22:30 –  Pavel Cires – Gheorghe Petic, fost angajat al Poliției de Frontieră care a făcut dezvăluiri despre contrabanda cu țigări, REȚINUT, fiind acuzat de VIOL

Voi ați înebunit, pe bune!
UPDATE – 12.10.2018 , 22:05,  Petru Gitu  – Nu cred în justificările arestării lui Gheorghe 
Trebuie să fii un ticălos mare dacă execuți ordine ilegale împotriva oamenilor care luptă pentru un viitor prosper al acestei țări.


UPDATE – 12.10.2018 , 21:10 Inga Grigoriu –Consider că este o răpire ceea ce i s-a întâmplat colegului nostru, Gheorghe Petic. La fel ca și răpirea celor 7 profesori de la liceul “Orizont”.
Poliția politică a lui jizdan, gruparea criminală a lui plahotniuc – toți împreună complotesc zilnic asupra celor, care au curaj să li se opună.
Gheorghe este împreună cu noi, pe baricade, începând cu 2015. Împreună am creat echipe de oameni curajoși, iar el, în Ungheni, s-a remarcat îndeosebi.
Prietene, fii tare.

UPDATE – 12.10.2018 , 21:03 – Vitalie Chirinciuc – Moldoveni din diasporă, Moldoveni de acasă , e strigător la cer. Gheorghe Petic a fost arestat din stradă de poliția lu Jizdan.

UPDATE – 12.10.2018 , 21:03 Nicolae Josan –  Retineti aceste mutre și nume, aceste scule ale mafiei lu Plaha, care cu siguranță, vor da socoteală, LEGAL pentru aceste ilegalități. Păzea, dragi bandiți.
Să fim atenți, dragii noștri, ORICÂND putem fi reținuți ORICINE de către aceste scule ale Criminalului.
Reamintim, că Gheorghe Petic, fost angajat al Poliției de Frontieră care a făcut dezvăluiri despre contrabanda cu țigări, REȚINUT

UPDATE – 12.10.2018 , 20:34 Angela Arama – Nu-l bociți pe Gheorghe Petic. Nu el e sărman, ci proștii care nu conștientizează pericolul, acei care fac jocurile mafioților de la putere, inclusiv polițiștii imbecili care execută ordinele nedrepte, acei care se gudură pe lângă partidul lui Plaha și se căpătuiesc prin fraudă, acei care bagă capul în nisip și pretind că nu au alternativă – acestia sunt sărmani. Iar Gheorghe nu a luptat și nu luptă de unul singur, el este un lider care face istorie!

UPDATE – 12.10.2018 , 20:33 Dinu Plingau –  Gheorghe Petic este persecutat din cauza deconspirărilor despre contrabanda cu țigări. Am ajuns la etapa în care contrabandiștii sunt protejați, iar oamenii care deconspiră crima reținuți.


UPDATE – 12.10.2018 , 20:30 , Alexandr Slusari –  Azi a fost reținut lider al organizației teritoriale Platforma DA din Ungheni Gheorghe Petic, cel care a deconspirat schemele de contrabanda uriașă de țigări. Este una din cele mai puternice organizații regionale a formațiunii noastre.
Sămbâtă-duminică este planificată ședința comună a echipelor Platforma DA – PAS, care în comun vara au organizat la Ungheni un marș al rezistenței cu participare a circa o mie de oameni. Anume atunci mercenarii, recrutați de PD, au dezertat, văzând atâta lume, și au lăsat pancardele în piața lângă primăria orașului. Blocul DA – PAS în Ungheni activează foarte eficient.
Poate cineva crede în coincidența. Eu văd aici un беспредел electoral al regimului, la care noi vom rezista și vom informa despre acest dezmăț toate organismele internaționale.


UPDATE – 12.10.2018 , 19:40  iRINA Arhire – Dragi Ungheneni,prieteni,
amici..Astazi in plina zi a fost arestat G.Petic.Am rugamintea ca maine dimineata la ora 8.00 sa ne mobilizam in numar cat mai mare in fata comisariatului de politie Ungheni


UPDATE – 12.10.2018 , 19:20 – Andrei Petru – Mafia țigărilor a învins şi Gheorghe Petic a fost arestat!

UPDATE – 12.10.2018 , 19:00 Ulinici Victor  –Ruslan Verbitki închis în Ucraina, Gheorghe Petic reținut în fața primăriei Ungheni. Care e următorul ??? Cât o să mai răbdăm DICTATURA ???
UPDATE – 12.10.2018 , 18:30 Angela Arama – Au demarat în trombă persecuțiile NKVD-iste. După ce au răpit profesorii turci, aruncându-i în brațele torționarilor, acum o oră a fost luat în plină stradă Gheorghe Petic, cel care a deconspirat traficul de țigări la vama moldo-română, un activist cunoscut, președintele OT Ungheni a Platformei DA. Cineva mai speră că dictatura îl va ocoli???

UPDATE – 12.10.2018 , 18: 15 Galina Zavorot –  Gheorghe Petic, un Om cu Demnitate, un luptător pentru Adevăr, a fost arestat ziua in ameaza mare, vineri înspre zilele de odihnă. Asa procedează guvernarea nocturnă!! Mobilizare dragii mei, mâine poate fi târziu!!

Mâine poate fi fiecare din noi!! Aşa se procedează intr-un stat polițienesc-dictator!!


UPDATE – 12.10.2018 ,  18″00 – Vasile Tataru ( Basil Rimidado) –   Mobilizare, lume! Mâine putem fi noi răpiți și înjosiți. Suntem alături de tine – Gheorghe Petic.

UPDATE – 12.10.2018 ,  18″00 Ionela Ipati – La noi în țară dacă nu îti inchizi gura singur nespunând lucrurilor pe nume îti “inchide” frumușel PD-ul repejor.În cel mai rău caz,fabricarea de dosare la comandă,arestările sunt acțiunile perfide la care decurg clasa politică de la Chișinău.
Curaj dnul Gheorghe Petic !


UPDATE – 12.10.2018 ,  18:00 Aliona Doros – JOS mîinile de pe Gheorghe Petic
Oameni buni din Ungheni, vă rugăm să ieșiți la Comisariat să-l susțineți! 
E răpire în plină zi!!!


UPDATE – 12.10.2018 , 17:00  Chiril Motpan – Gheorghe Petic, președintele OT Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr a fost reținut și arestat acum o jumătate de oră de catre poliția Ungheni, în baza unei învinuiri aberante: cică ar fi violat astazi o minora. Atat a reușit să-mi spună la telefon. Colegii din teritoriu nu pot obține niciun fel informații de la politie. Gheorghe Petic a fost reținut în centrul orașului de către șeful poliției criminale Gavrilița. Ne declaram consternați de metodele staliniste la care recurge poliția lui Plahotniuc și vom depune toate eforturile ca despre aceste fărădelegi sa afle toată lumea. Voi reveni cu detalii.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships