Masoara: economiile famililor
Semnificatie: componenta cheie a economiilor totale nationale
Prezentat ca: totaluri banesti si procent sin venitul disponibil
Pune accent pe:tendinte
Etalon: rata medie a economisirii in OCDE a fost de aproximativ 10,3% in anii ’80
Publicat: trimestrial sau anual;revizuit frecvent

Prezentare generala
Economiile personale , o parte importanata a economiilor nationale , sunt egale cu venitul personal disponibil minus consumul personal.Multe guverme oferan de asemenea date despre economiile familiilor ca procent din venitul disponibil al acestora.
Deficitul sau excedentul financiar al gospodariilor sau al sectorului personal difera de economii.Din acest motiv , imprumuturile pentru consum – care influenteaza cheluielile si economiile – pot fi avute in vedere separat.

Influente asupra economiilor famililor
Experienta tarilor industrializate in anii ’70 si ’80 pune in evidenta unii factori de importanta majora care afecteaza economiile.Trebuie remarcat ca economiile nu par sa fie afectate prea mult de modificarile ratelor dobanzilii.

Anii ’70. Economistii au fost uimiti de cresterea economiilor care a insotit inflatia ridicata din anii ;70.Teoria spunea ca , in conditiile unor vnituri disponibile reale in scadere si a unor rate ala dobanzii reale negative , rata economisirii ar fi trbuit sa scada.Se pare ca familiile economisesc mai mult in timpul perioadelor cu inflatie ridicata , pentru a mentine valoara reala a economiilor lor.
Anii ’80.Ratele economisirii au scazut in anii ’80 din mai multe motive.Inflatia era mai scazuta;actiunile erau in crestere ;in unele tari, preturile mai mari ale locuintelor au stimulat averea personala si astfel au incurajat cheltuielile;liberalizarea financiara a faut obtinerea de imprumuturi mai usoara;pensiile de stat s-au imbunatatit , iar populatia era in curs de imbatranire.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships