Volatilitatea .Volatilitatea măsoară probabilitatea de schimbare a preţului futures indiferent de sens într-o perioadă dată de timp. Cu cât este mai volatilă piaţa contractului futures suport, cu atât este mai mare probabilitatea ca opţiunea să ajungă în bani. Vânzătorii de opţiuni cer o valoare timp mai mare pentru opţiunile cu volatilitate mai mare. Durata până la scadenţă Considerând celelalte caracteristici constante, cu cât o opţiune are mai mult timp până la scadenţă, cu atât valoarea timp este mai mare. O opţiune care are o scadenţă mai îndepărtată are timp mai mult să crească în valoare. Pe măsură ce scadenţa se apropie, valoarea timp scade din ce în ce mai rapid (pentru opţiunile la bani). Pentru  opţiunile adânc în bani şi mult în afara banilor, valoarea timp scade în mod liniar pe durata de viaţă.
Preţul contractului futures şi preţul de exercitare
Valoarea timp este de regulă maximă când o opţiune este la bani şi aceasta deoarece opţiunile la bani au cea mai mare probabilitate de a ajunge în bani înainte de scadenţă. Spre deosebire, cea mai mare parte a valorii timp a opţiunii adânc în bani este eliminată, deoarece există un nivel înalt de certitudine că opţiunea nu va ajunge în afara banilor. Similar, cea mai mare parte a valorii timp a unei opţiuni adânc în afara banilor este eliminată pentru că e improbabil ca ea să ajungă în bani.
Rata dobânzii pe termen scurt; Ea are importanţă numai în ceea ce priveşte finanţarea primei opţiunii. Deşi efectul este minim, rata dobânzii influenţează timp a opţiunii astfel: cu cât rata dobânzii pe termen scurt este mai mare, cu atât prima call este mai mare iar prima put este mai mică.
Investiţia în opţiuni necesită mai puţini bani decât cumpărarea efectivă de active suport, rezultând o economie de capitaluri care face obiectul analizei din punct de vedere al ratei dobânzii.
În cazul opţiunii call, o reducere a ratei dobânzii diminuează această economie şi de aceea şi prima call scade. Dacă rata dobânzii creşte, suma economisită ar putea fi plasată profitabil pe piaţa monetară, ceea ce determină creşterea preţului opţiunii.
În cazul opţiunii put, dacă rata dobânzii scade, cumpărătorul este mai avantajat dacă achiziţionează opţiuni decât dacă plasează banii pe piaţa monetară. De aceea, în această situaţie prima put creşte. Creşterea ratei dobânzii se poate traduce (pentru opţiunea put) printr-o amânare a încasării activelor suport vândute şi deci ieftinirea acestor opţiuni.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships