Milionarul Andrei Tranga, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante din Republica Moldova, „La Plăcinte şi Andy`s Pizza”, a fost reţinut pe 25 aprilie de procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), într-un dosar penal deschis pentru şantaj.

Pe internet au apărut imagini video cu arestarea proprietarului Andy’s Pizza, Andrei Tranga. El a fost reținut la 25 aprilie la ora 12:00. În imagini se poate vedea cum în clădire intră procurorii. După cîteva momente, un automobil se apropie de clădire, de unde apar 2 indivizi mascați cu arme. După puțin timp, iese și Andrei Tranga. A fost condus pînă la autombil de mascați,

Ședința de judecată a fost amînată de la 8 mai la 14 mai din motive necunoscute. 

Trabo-Plus
Este cea mai mare și mai vizitată afacere antreprenorială în domeniul restaurantelor din Moldova, cunoscută sub mărcile Andy’s Pizza și La Plăcinte. Compania a fost fondată în anul 1998, în Chișinău, de tânărul om de afaceri  Andrei Tranga. 

Lorena Bogza: “Ar fi putut fi arestat un om atât de important ca Tranga fără consimțământul celor de sus?”Proprietarul lantului de restaurante Andy’s Pizza si La Placinte, Andrei Tranga. Retinut de mascati pe data de 25 Aprilie pe baza unui denunt din partea unui prieten al sau Varzari Viorel.
Nici o proba nu a fost prezentata in acest dosar pana in ziua de azi.
Sedinta curtii de Apel in cazul lui Tranga avea sa se intample pe 8 Mai, dar din motive necunoscute a fost amanata pana pe data de 14 Mai.
Pe data de 8 Mai a ramas in vigoare sedinta de apel pe cazul a altor 3 oameni arestati pe acelasi dosar, insa procurorii nu s-au prezentat la sedinta…


Avocatul lui Andrei Tranga, Ion Dron, despre cazul clientului sau:


Despre arestarea omului de afaceri Andrei Tranga

La sfârșitul lunii aprilie 2019 cap de afiș în presa de la noi a fost reținerea omului de afaceri Andrei Tranga, proprietarului lanțului de restaurante Andy”S.

Din acele știri am desprins că potrivit informațiilor furnizate de către procurori, Andrei Tranga a fost reținut pentru acțiuni de șantaj, în grup criminal organizat, în scop de preluare a afacerilor lui V.V., cetățean al Republicii Moldova.
Am mai aflat în acele zile că la unele redacții de știri a venit în poșta electronică o scrisoare anonimă în care erau expuse acțiunile care au fost, s-au care urmau să fie întreprinse, pentru preluarea afacerii de unii în frunte cu un procuror în exercițiu.
În calitate de avocat angajat de familia omului de afaceri Andrei Tranga, am intrat în posesia unor acte procesuale care resping din prima această ipoteză lansată în spațiul public de procurori și autorul anonim.
Astfel, potrivit demersului procurorului de caz în dosarul nr.2019670076 și încheierii instanței de judecată, Tranga Andrei a fost reținut pe 25 aprilie 2019 și arestat de către judecătorul de instrucție până la 25 mai 2019 pentru acțiuni de ”trafic de influență” și ATENȚIE: trafic de influență pentru a-l elibera din arest pe același cetățean V.V, reținut de procurori nu știu în care caz penal acolo.
Cei care sunt avocați sau judecători pricep care este diferența (enormă) în sens juridic dintre un șantaj cu atac raider și un act de trafic de influență.
Pentru cei care nu sunt neapărat juriști o să explic altfel. Potrivit celor spuse public de procurori și celor celor scrise de judecător, același om, adică Andrei Tranga,dimineața vrea să-i ia afacerea unui om pe care seara vrea să-l elibereze din pușcărie pe căi ilegale, cu ajutorul unui procuror.
Exact. Nu se leagă. Nici în fapte juridice și nici în capul unui om astfel de acțiuni. Nu se leagă, dar omul este arestat și ținut la răcoare. De ce?
De ce publicului larg procurorii anunță că Tranga Andrei este reținut pentru un presupus atac raider, iar în culise este arestat cu totul pentru altceva? Cine și de ce provoacă aceste confuzii pentru publicul larg? Cine și ce scop urmărește prin arestarea unui om de afaceri, cu aproape 4 000 de locuri de muncă în spate, aici în Moldova?
Sunt deocamdată numai întrebări, iar răspunsul ar trebui să vină, în scurt timp, de la cei chemați să facă justiție și dreptate în acest stat.
Până atunci, astăzi, la cel puțin o întrebare în acest caz ar trebui să ne răspundă Președintele Parlamentului,Primul ministru, Președintele statului: cum se întâmplă că aproape în centrul Europei,la Chișinău, oamenii de afaceri sunt arestați cu atâta grabă numai în temeiul unei scrisori anonime, ca pe vremuri negre comuniste?
Cam atât pentru azi. În câteva zile cred că voi reveni cu alte detalii în acest caz.Proprietarul „La Plăcinte” şi Andy`s Pizza, arestat într-un dosar penal pentru şantaj ?

Pagina FreeAndys a fost creata pentru a urmari desfasurarea atacului raider asupra retelei de restaurante “Andy’s Pizza” si “La Placinte”.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships