Sunt cele mai tinere grupări criminale asiatice. Ele s-au dezvoltat în două mari etape, înainte de 1975 odată cu căderea Saigon-ului când mulţi vietnamezi au emigrat în S.U.A. Mafioţii vietnamezi sun organizaţi în mai multe grupuri, până acum nu s-a reuşit o unire a tuturor într-o mare organizaţie. Un grup are între 4-10 persoane şi nu are stabilitate din cauză că membrii nu sunt foarte loiali, mulţi vietnamezi fiind soldaţi în triade şi luptând pentru acestea, sunt cei mai cunoscuţi mercenari asiatici. Sunt conduşi întotdeauna de un infractor mai în vârstă numit „doică” sau frate mai mare, nu de puţine ori doicile fiind foşti  ofiţeri sud vietnamezi. ”Cea mai cunoscută grupare vietnameză este BORN TO KILL (BTK) şi ea acţionează pe coasta de est a S.U.A. dar în ultimul timp s-a extins şi pe coasta de vest. Se remarcă printr-o bună organizare şi o strictă respectare a secretelor organizaţiei.”Se încearcă atragerea în BTK a ameriasiaticilor care sunt buni luptători şi executanţi în cadrul unor activităţi mafiote. Vietnamezii se ocupă de droguri, prostituţie, jafuri şi jocuri de noroc.
              Nu se poate vorbi de organizaţiile vietnameze fără a face o asociere cu triadele chineze. Dacă se vrea combaterea organizaţilor vietnameze trebuie făcută în paralel cu combaterea celor chineze.
              Organizaţiile coreene sunt foarte tinere în comparaţie cu triadele sau Yakuza, dar ele sunt într-o continuă creştere mai ales că în ultimii ani acţionează împreună cu mafia japoneză. Principalele venituri sunt realizate din traficul de droguri, prostituţie, şantaj, camătă, fraudă prin cărţi de credit sau contrafăcute.
              În traficul de droguri organizaţiile coreene cooperează cu Yakuza şi împreună dominăm piaţa americană a „ice-ului”, un nou drog foarte tare.
              Coreenii şi japonezii produc în Corea de Sud mari cantităţi de metaanfetamină care este exportată în toată Asia dar în special în Japonia.
              În S.U.A. organizaţiile coreene sunt active în Los Angeles, New York, Seattle, Baltimore, Washington, Chicago etc. Cele mai cunoscute organizaţii sunt: „Korean Power” din New York, „Korean Killer” (ucigaşi coreeni) şi „Magui” (Maestrul), dar mai există câteva organizaţii mai mici aservite direct Yakuzei. Ele se ocupă cu traficu;lde droguri, şantaj, controlul restituirii împrumuturilor şi prostituţia.
              Deoarece Yakuza cunoaşte o expansiune rapidă în S.U.A., ea va folosi ca forţă armată care să-i protejeze unele teritorii şi bande formate din coreeni.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships