Pentru a intelege implicatile simple ale descrierii noastre, consideram cazul
static unde firma maximizeaza profiturile sale pe o singura perioada.firma infrunta « pretul adaptat calitatii » determinat, θ. Profitul optinut e o singura perioada cand se opereaza sub setul capacitatilor c si se infrunta θ, este notat Π(θt, c). Aceasta descriere simpla subliniaza ideea ca firmele sunt eterogene si profiturile lor sunt, ambele, determinate de pretul iesirii si de capacitatile lor organizationale.
Ca un prim pas, firma ignora inertia organizationala si nu optine nici o capa-citate posibila C. Apoi putem defini o capacitate statistica c *ca :
c * (θ) = argmax [Π(θt, c)]
c ≤C
In acest exemplu, c * ia un element, fie din familiile de masa, fie din cele specifice, aceasta depinzand de functiile respectivului profit si de realizarea particulara a lui θ. Desi simpla, aceasta definitie statistica stabilileste principala noastra dorinta, adica selectia capabilitatii principale depinde de evaluarea pietii sale. Nucleul (mij-locul) nu este determinat exogen ca trasatura a organizatiei. Mai degraba el este combi-natia bunurilor tehnice si organizatorice responsabile pentru valoarea data de mediu si pozitia firmei in peisajul comercial.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships