Tot mai pregnant este faptul că dosarul lui Gheorghe Petic a fost cusut în mare pripă și acum el crapă pe o zi ce trece. Pentru noi este absolut evident că scopul guvernării este de a-l izola pe camaradul nostru pe o perioada cât mai lungă în preajma scrutinului parlamentar.
Omit toata informația pe fondul cauzei, pe care deja o cunosc. Există secretul anchetei. Dar societate trebuie să cunoască următoarele lucruri importante.
1. Dosarul dlui. Petic a fost strămutat de la Ungheni la Bălți. Avocații pănâ în prezent nu au primit ordonanță motivată, semnată de procuror-general adjunct privind justificarea acestei acțiuni. Presupun că nici procurori și judecători din Ungheni nu au vrut să participe în aceasta făcătura.
2. Dimineață Gheorghe subit a fost escortat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din Bălți, unde a fost învinuit oficial în (!) ….. comiterea unui act de huliganism, care chipurile a avut loc (!) ….. 14 ani în urmă. Vă închipuți cât de prost stau ei cu probele pe dosarele cu așa zise viol și hărțuire sexuală, încât sunt nevoiți să-l scoată din naftalină o altă fabricație. Totodată, poate cineva din juriști experimentați să-mi exprice de când PCCOCS se ocupă cu huliganism.
3. Azi zeci de susținători ai dlui. Petic au fost martori cu câtă grabă justiția aservită regimului a vrut să examineze demersul procurorului referitor la prelungirea arestului cu încă 30 de zile. Avocații au fost forțați în timp în procesul întocmirii recuzării judecătorului, neavând condițiile normale pentru tipărirea și imprimarea documentului. Prima dată în viața mea am văzut situația când judecătorul a insistat ca avocatul mai repede să iasă din viceu (pardon pentru așa detalii delicate). Probabil verdictul de întemnițare continuă a prietenului nostru a fost adus la judecătoria încă câteva zile în urmă
Vă anunțăm pe toate sculelel lui Plahotniuc și pe stăpânul acestora că toata procedura de persecutare a unui activist activ al opoziției, precum și multe altele, sunt documentate minuțios și vor fi aduse la cunoștința partenerilor externi. Suferința lui Gheorghe și lacrimile familiei lui vor fi taxate dur. Și acest lucru se va produce mai repede decât voi credeți !

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships