Banca Centrala Europeana e determinata ca fiind o institutie singulara si complexa. Este un organism singular deoarece actualmente nu exista nici o Banca centrala creata prin Decizia Politica a 15 state reflectata in cadrul unui tratat. Este un organism bancar complex, datorita faptului ca reprezinta virful sistemului european al bancilor centrale care directioneaza politica BCNationale. In sistemul european al Bancilor Centrale intra : BCE si Bancile Centrale Nationale al tuturor statelor membre. Trasaturile BCE : – este o BC ; – este o institutie bancara supranationala.
A. Caracterul de institutie bancara centrala este determinat de : – incepind cu 1 ian.1999 administreaza sistemul monetar in euro ; – ea dtermina esenta si continutul politicilor economice din spatiul comunitar ; – banca se poate implica in mentinerea stabilitatii preturilor in spatiul UE. B. Statutul de banca supranationala e determinat de : – ea organizeaza relatiile monetare intre mai multe state, este BC a statelor membre UE ;
– ea este instanta bancara federala in cadrul UE.
BCE are personalitate juridica proprie si un capital de aproximativ 5 miliarde euro detinuti in bancile centrale. Organele de conducere a bancii sunt : Consiliul Guvernatorilor, Comitetul Directorilor.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships