Principalele forme de publicitate pe Internet utilizate in Romania sunt: bannerele, links, buletinele de stiri.
In tabelul urmator este prezentata piata estimata de publicitate on-line, pentru perioada 1999-2003.
Se observa insa ca si celelalte tehnici inregistreaza cresteri importante:
1. Newsletters (buletine de stiri): Desi nu sunt suficient dezvoltate in prezent, cresterea numarului de utilizatori de Internet combinata cu o calitate mai ridicata a site-urilor romanesti va determina o crestere a numarului de vizitatori ce se inregistreaza pe un site. In acest mod newsletter-ele ce vor fi trimise de un site abonatilor sai va deveni o unealta atractiva de publicitate, permitand anuntatorilor sa tinteasca o categorie foarte bine definita.
2. Aparitia altor tehnici publicitare:
Publicitate animata (folosind aplicatii Shockware si combinand efecte video si audio) va atrage tot mai multi anuntatori;
Dezvoltarea comertului electronic va umple in viitor Internetul autohton de o gama variata de servicii si informatii, ceea ce va atrage in mod direct cresterea volumului investitiilor publicitare pe acest suport. Va aduce pietei de publicitate alte tehnici ca cupoanele (daca faci click pe un banner obtii un discount de 10USD) si co-branding (ex. un site va vinde produsele unui alt site direct printr-o ferestra de pe site-ul sau).

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships