Se apropie alegerile locale si ce mai probabil va fi o data cu cele parlamentare,iar unu dintre cei doi lideri ai blocului ACUM va trebui sa candideze pentru functia de primar al municipiului Chisinau. Bocul ACUM se bucura de sprijin in centrul Modovei iar Primaria Municipiului Chisinau ar trebui sa fie tinta principala pentru urmatoarele alegeri! Cei care pledeaza pentru coalitie cu PSRM ar trebui sa citeasca mai intai cerintele lui Dodon! Care recent a fost la Moscova.
Sa nu uitam ca Dodon este pro-rus, pro-putin

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a prezentat  condițiile fracțiunii pentru crearea unei alianțe.
Blocul I:
1. Anularea legii care pune pe umerii cătățenii recuperarea miliardului furat. Creare unei comisii parlamentare privind investigarea fraudei bancare și tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovați.
2. politica socială pro-activă prin adoptarea legislației: – de indexare a pensiilor de 2 ori pe an; – de instituire a capitalului matern ca suport esențial pentru familiile din Republica Moldova.
3. Politica echilibrată în domeniul relațiilor interetnice. Anularea legii numite „Combaterea propagandei” prin care au fost interzise retransmirerea posturilor rusești de televiziune.
4. Ratificarea Cartei Europene a limbilor minoritare sau regionale pe care R. Moldova a semnat-o în 2002.
5. Adoptarea în redacție nouă a legii cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul R. Moldova. Limba rusă să aibă statut de limbă de comunicare interetnică în RM.
6. Adoptarea pachetului de legi cu privire la statutul UTA Găgăuzia.
Blocul II: Consolidarea instituțiilor statului
Reîmputernicirea președintelui statului, atribuțiile care au fost în vigoare la 1 octombrie 2016. Revenirea SIS-ului în subordinea președintelui.

Blocul III
Fucția de speaker al Legislativului să revină PSRM. Pentru această funție, partidul o va înainta pe Zinaida Greceanîi.
Totodată, în cadrul următorului Guvern, PSRM va insista să îi revină domeniile politicii externe și apărării (inclusiv ministerele de resort), în primul rând pentru a permite președintelui țării să exercite atribuțiile funcționale pe deplin conform prevederilor Constituției Republicii Moldova, se arată în declarația PSRM.AVERTISMENT PENTRU BLOCUL ACUM! DACA VETI FACE COALITIE CU PRSM! NOI, CEI DIN DIASPORA NE REZERVAM DREPTUL DE A FACE UN PARTID AL DIASPOREI! Postarea cu titlu ,,Maia Sandu primar si Andrei Nastase Presedinte?!,, a adunat peste 1500 de like/share, ea fost postata pe toate grupurile care apartin Platformei DA si PAS! Pur si simplu aparitia la consultari cu PSRM deja ii discrediteaza in fata partenerilor Americani pe cei din blocul ACUM, si pe urma apare intrebari de genul de ce americanii ii sustine pe Plaha. Recomand ca cei din blocul ACUM sa citeasca acest articol de atatea ori pina cand o sa inteleaga! Sa nu ziceti pe urma, dupa ce o sa fiti distrusi de Plaha ca nu ati stiut! Sa nu va faceti iluzii ca cei din UE/SUA  vor trece cu vederea proiectul vostru de dezoligarhizare  [coalitie voalata) cu PSRM.
Nu pot sa vorbesc in numele diasporei, insa presupun ca Diaspora va renunta in a va sustine! Inchidem ochii la foarte mute greseli pe care voi le faceti insa nu vom tolera  coalitie cu PSRM. In caz contrar diaspora isi va face partid! Diaspora este inteligenta, diaspora este pro- UE/NATO iar noi nu vom tolera  coalitie cu PSRM! Mai bine mergeti in anticipate decat sa votati cu PSRM! Noi, cei din diaspora nu il sustinem pe Plaha, insa nici  colaborare cu a celora din BLOCUL ACUM cu PSRM nu vom tolera! Am sa postez mai jos pstarea de pe 19 martie si va rog sa  cititi atent din nou! Mi se face greata de fiecare data cand vad pe cei din Blocul ACUM ca mergeti a negocieri cu PSRM! Daca veti face coalitie  cu PSRM, o sa pierdeti si alegerile locale cat si pe cele prezedintiale! Nu stiu care va fi reactia celor de peste un milion de moldoveni din diaspora insa va pot spune care va fi reactia mea! daca veti face  coalitie cu PSRM: AM SA VA TRIMIT LA PLIMBARE PE TOTI CEI DIN BLOCUL ACUM!

La noi cu tusonka nu merge si nici cu teorii de genuL ca  coalizam CU PSRM  si pe urma ne despartim! Ori esti pe pozitii si mergi pina la capat ori veti fi lipsit de orice sprijin din exterior! 
Puteti sa o primiti ca pe o amenintare/ avertisment sau ca un sfat bun! Insa daca veti merge la o coalitie cu PSRM  sub diferitele ei forme) Noi, cei din diaspora ne rezervam dreptul de a face un partid  pro UE/NATO
Am sa incerc din nou sa explic care sunt planurile Kreminului:  vor sa va discrediteze in fata partenerilor externi iar pentru asta voi veti fi vinovat! Din cauza prostiei voastre! Cred ca a devenit clar pentru toti ca Kreminul il sacrfica pe Dodon pentru al salva pe Plaha!
Plaha are relatii la Bucuresti si in urma prostiei voastre isi va intari relatiie si cu partenerii americani iar noi, cei din diaspora care v-am sustinut pur si simpu o sa fim distrusi, pentru ca voi nu ati avut inteligenta necesara de a vedea cu citiva pasi inainte ce se intampa!
Toate proectele voastre care vor fi votate cu PSRM, vor fi pur si simpu anulate de catre Curtea Constitutionala si pe urma vom merge in anticipate! Plaha va castiga mai multe voturi decat la alegerile anterioare! O parte din voi veti fi distrusi, [  unii nu vor ajunge deputati, unii din voi va devenii diaspora, iar restul le vor fi deschise dosare penale, iar de data aceasta Plaha va avea acceptul partenerilor din vest! Intrebarea pe care mi-o pun acuma daca Plaha mai are nevoie sa va deschida dosare penale din moment ce voi veti fi discreditati  in fata partenerior externi  si a populatiei RM]
Pentru alegerie anticipate va fi foarte tarziu de a face un partid insa va promitem ca daca veti face  coalitie cu PSRM, noi, cei din diaspora vom participa a alegerile  parlamentare urmatoare[2023) cu un Partid a diasporei!
De alegerea voastra depinde care va fi atitudinea diasporei  fata de Platforma DA si PAS!
Domnule Andrei Nastase va trasmit salutari din Montreal, Canada!

Cu stima si respect Plop Andrei!   articol de pe 19 martie


Ca sa distrugi regimul lui Plaha trebuie sa  detii toate fotoliile ( Presedinte, De Prim-Ministru, de Presedinte al Parlamentului , sa iti pui oamenii  tai la conducerea SIS-ului, MAI, Procuratura Generala). Daca nu dispui de resursele respective va fi foarte  greu sa distrugi regimul lui Plaha! Ca sa distrugi caracatita lui Plaha trebuie sa fii cel putin 3 luni la guvernare! 

Sa incepem a analiza  Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului, propus de Blocul ACUM ( Vezi mai jos toate punctele)! La etapa actuala  ca sa pui in plan toate punctele respective inseamna sa faci o coalitie cu PSRM. Orice coalitie cu PSRM pentru mine este inacceptabil chiar si sub forma mai voalata de a distruge regimul lui Plaha! Pentru ca sa pui in aplicare planul respectiv inseamna ca va trebui de cel putin odata sa votezi cu PSRM! Din moment ce veti incerca sa va puneti planul in aplicare Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului veti avea nevoie nu doar odata de votul socialistilor! Iar votand de mai multe ori impreuna cu socialisti ar insemna de fapt ca exista o coalitie intre Blocul ACUM si PSRM! 
E destul ca sa se voteze odata cu PSRM-ul si toti lobby-stii lui Plaha vor sari la gatul lui Andrei Nastase! Presupun ca cei de la DESCHIDE.MD vor fi primii care vor veni cu tot felul de acuzatii conspiorationiste la adresa celora din Blocul ACUM. Mai ales dupa ce Igor Dodon si Zinaida Greceanîi  au fost la Moscova imediat dupa alegeri! Presupun ca majoritatea televiziunilor din Romania vor mediatiza acest gest facut de Blocul ACUM! Cei mai ,,bucuRUȘI” de acest lucru vor fi cei de la PSD ( Se apropie alegerile Europarlamentare iar cei de la PSD vor sustine in cadrul discutiilor cu PNL ca voi ( Blocul ACUM)  ati votat impreuna cu rusii! Sa nu uitam ca Romania deține Președinția Consiliului UE  pe care o va asigura până pe 30 iunie 2019. (Nu stiu daca alegerile locale vor fi pina pe 30 iunie sau dupa!)  Veti pierde sprijinul celora de la PNL si cine credeti ca vor fi mai convingatori la Bruxelles?!

 E destul ca odata sa se voteze impreuna cu PSRM si cei de la Blocul ACUM vor fi lipsiti de orice sprijin din partea cetatenilor din RM. ( de diaspora nici nu mai zic). Pentru ca majoritatea moldovenilor vor vedea aceasta actiune ca pe o tradare!  ,,Scopul scuza mijlocale” nu va functiona in acest caz! Pentru mine va fi greu de acceptat orice vot a celora din Blocul ACUM alaturi de PSRM si presupun ca de-al de mine mai sunt inca persoane! Nu inteleg de ce unii  formatori de opinie care au venit cu ideea de a face o alianta temporara a celora de la Blocul ACUM cu PSRM mai au tupeul sa deschida gura! 
E destul ca sa se voteze odata cu PSRM-ul si Plaha va pune in actiune toata masinaria  pe care o dispune! Dosarele sunt pe raft si persoanele (deputatii PSRM)  care au schelete in dulap imediat se vor linisti sau vor lucra dupa scenariu! Nici nu mai conteaza ce  pretexte vor gasi cei de la PSRM pentru a nu vota a doua oara cu cei de la Blocul ACUM,  ca ele (pretextele) daca nu exista acum oricum vor fi inventate! Si ne vom  trezi cu imaginea sifonata a celora din Blocul ACUM si lipsirea de orice sprijin din exterior. 

Care sunt solutiile pentru a distruge acest regim?! 

In vara anului 2019 sunt preconizate alegeri locale ( inclusiv pentru primaria orasului Chisinau) iar in toamna anului 2020 vom avea alegeri prezidentiale! In 2016 la functia de presedinte a candidat Maia Sandu iar in 2018 la functia de primar al orasului Chisinau a candidat  Andrei Nastase!  Din punctul meu de vedere mi s-ar parea corect ca de data aceasta sa candideze la functia de primar Maia Sandu si la alegerile prezidentiale  sa candideze Andrei Nastase.  (Sunt mai multe puncte de vedere despre care voi scrie un articol aparte!) Presupun ca majoritatea in consiliul municipal vor  fi castigate de catre cei de la Blocul ACUM.  Avand acces la documente din primaria Chisinaului ar insemna sa fie scoase la evidenta toate ilegalitatile comise de catre fosta conducere a primariei! Iar pentru asta exista JURNALTV! Alegerile pentru primaria Chsinau au fost castigate de Andrei Nastase in 2018 si anulate la comanda lui Plaha! Nu cred ca vor fi anulate alegerile de doua ori! Iar daca vor fi castigate de Maia Sandu si anulate din nou cred ca de data aceasta ar trebui sa se pregateasca din timp pentru proteste impotriva regimului! 
In 2020 vom avea alegeri pentru functia de presedinte! Andrei Nastase este deja deputat si cred ca ar fi candidatura ideala pentru functia de presedinte! Pe 16 februarie 2018  Dorin Chirtoaca a demisionat, la doua zile am postat un video ( Andrei Nastase : Primar sau Prim-ministru? pe pagina mea de Facebook si pe Youtube in care vorbeam ca Andrei Nastase  trebuie sa candideze la functia de primar! 

  Video/ Andrei Nastase : Primar sau Prim-ministru? Postat pe Youtube pe 18 Feb 2018
  Pe 13 martie 2018 postasem un video  in care vorbeam ca Andrei trebuie sa se pregateasca pentru proteste.   Pe 7 mai 2016 am fost la Ambasada SUA din Bucuresti in care am cerut ajutorul Statelor Unite pentru a interveni la alegerile prezidentiale din toamna! Iar in decembrie 2017 am cerut ajutorul autoritatilor Canadiene!( Pentru mai multe detalii vizionati video-ul de mai jos. Este un interviu acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ). 
  Domnule Nastase! Probabil ca a-ti vazut si Dumneavoastra cum unii care va sustineau  au cedat rand pe rand! Lobby-sti  lui Plaha ( in special fratii de peste Prut)  sunt foarte puternici in Canada! Fiecare zi pentru mine este o zi de supravietuire!  Chiar daca o sa  votati in corpore impreuna cu PSRM Pachetul de legi și acte legislative oricum acest proiect va esua din simplu motiv ca va fi anulat de catre Curtea Constituțională sau Dodon va fi suspendat din nou! 
  E destul ca sa votati odata cu PSRM si toti cei din diaspora care inca va mai sustin pur si simplu vor fi distrusi! Pentru ca le va fi greu de inteles gestul vostru pentru cei de la  Washington,  si cei de peste Ocean ii va da mâna liberă lui Plaha de a va distruge complet!  Politica Moldovei se vede cu alti ochi de peste ocean!
  Dupa alegerile  prezidentiale din 2020 il vom avea presedinte pe Andrei Nastase iar Maia Sandu Prim-ministru! Cum se poate de organizat?! Este imposibil!?  Este  subiect de discutie pe  care il vom discuta in privat peste ocean iar cei din Moldova care au pledat pina acuma la Washington si Bruxelles ( de la fosti ambasadori pina la oameni de afaceri) ca se pot descurca si singuri in fata rusilor fara ajutorul partenerilor externi din vest  ii rog frumos sa faca ciocul mic!  Pentru ca la alegerile parlamentare din februarie 2019 au demonstrat ca rusii au fost fara concurenta in RM! Nu sunteti capabili sa faceti schimbarea cel putin nu incurcati pe alti!
  Domnule Nastase, voi sunteti ultima piedica in fata lui Plaha!
  Partidele pro-ruse ( PDM, PSRM si Sor)  ar putea  pur si simplu sa creeze o coalitie majoritara pentru ca au impreuna 75% insa Moscova nu doarme niciodata si de decizia voastra depinde daca veti fi distrusi sau nu! 

  Domnule Andrei Nastase va trasmit salutari din Montreal, Canada!
  Cu stima si respect Plop Andrei!  

  Video/ Interviul acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ). 

  Video/ Interviul acordat pentru Jurnal in cadrul emisiunii Cealaltă Basarabie realizata de Leanca Grițcan ). 

  Pachetul de legi și acte legislative pentru dezoligarhizarea statului, propus de Blocul ACUM, include:
  1. Adoptarea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului.
  2. Ajustarea cadrului normativ necesar pentru:
   • Demiterea Procurorului general și identificarea unui procuror independent, de preferință european, și numirea acestuia în funcție.
   • Demiterea conducerii Serviciului Informații și Securitate.
   • Demiterea membrilor Comisiei Electorale Centrale.
   • Demiterea conducerii Centrului Național Anticorupție.
   • Demiterea membrilor Consiliului Audiovizualului.
   • Demiterea conducerii Autorității Naționale de Integritate.
   • Demiterea conducerii Curții Supreme de Justiție, precum și conducerii altor instituții de stat.
  3. Anularea sistemului electoral mixt.
  4. Crearea a 3 comisii parlamentare de anchetă cu privire la:
   • Investigarea furtului miliardului, cu obligarea prezentării de către BNM a raportului Kroll 2;
   • Consecințele implementării legii privind amnistia capitalului;
   • Anchetarea operațiunilor de spălare a banilor (laundromat).
  1. Adoptarea Legii Magnitsky.

  Join Us On Telegram @rubyskynews

  Apply any time of year for Internships/ Scholarships