Maria Ciobanu – Felicitări! 
“Și dacă s-a făcut ceva substanţial în 2018 în jurnalistica moldovenească, apoi acest substanţial trebuie să poarte numele Marianei Raţă.
Mi-a mai fost dat să citesc investigaţii jurnalistice serioase. Și la ruși, și la americani. N-am crezut că se va găsi și la noi, în Moldova, un om care să cerceteze problema asiduu, tenace, imparţial, fără a o condimenta cu bagatele politice.
Noi, moldovenii, ne aprindem repede, dar ne stingem ușor. Obosim și lăsăm lucrurile baltă, uneori chiar înainte de a le începe. A eticheta și a lătra la ruși e mult mai ușor decît să mergi cu lumînarea prin labirintul incertudinilor și al marilor pericole unde te așteaptă Minotaurul.
Mariana Raţă ne-a demonstrat că și moldovenii pot fi pedanţi, punctuali și îndărătnici, în sensul bun al cuvîntului, ca nemţii. ‘Nasc și la Moldova oameni, nu? Parcă așa spunea cronicarul.
După părerea mea, investigaţia Marianei Raţă despre Furtul Miliardului acoperă activitatea de cîţiva ani a tuturor jurnaliștilor din Moldova, ea spală obrazul și curăţă sufletul plin de păcate al mai tuturor confraţilor de condei. Dacă cineva m-ar întreba: ”Ce-aţi făcut voi acolo, în Moldova voastră?”, eu i-aș răspunde: ”Asta am făcut” și i-aș recomanda să privească integral investigaţia Marianei, care nu e atît despre Furtul Miliardului, cît despre soarta unui popor necăjit, călcat în picioare de niște derbedei-criminali.”

 Viorel Mihail

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships