DOMNULE PRESEDINTE (sau PRIM PROCUROR),
   Subsemnatul(a) …………., domiciliat(a) in ………….., parte vatamata in procesul penal nr. ……….., cu termen de judecata la ………., in care figureaza ca invinuit(a) sau inculpat(a) …………., domiciliat(a) in ……………..
   In temeiul art. 15 alin. 1 C. proc. pen.,
 MA CONSTITUI PARTE CIVILA
 si va rog ca invinuitul(a) sau inculpatul(a), cat si partea responsabila civilmente ……….. cu sediul in ……………, sa fie obligati, in solidar sa-mi plateasca suma de …………. lei, despagubiri civile, prejudiciu care mi s-a cauzat prin fapta invinuitului(ei) sau inculpatului(ei), care, la data de …………, conducand autovehiculul proprietatea partii responsabila civilmente, din neatentie m-a accidentat in timp ce traversam strada …………, regulamentar, pe trecerea de pietoni. Ca urmare a accidentului mi s-a cauzat o vatamare corporala grava a sanatatii avand nevoie de 100 zile ingrijiri medicale in vederea vindecarii si totodata mi-am pierdut capacitatea de munca in proportie de ……., dovada certificatul medico-legal aflat la dosar.
   Paguba pe care am suferit-o si pe care o pretind, se compune din:
   – …………. lei, diferenta dintre retributia pe care am avut-o inainte de accident si ajutorul de boala, dovada actul emis de unitatea unde am fost incadrat(a) in munca;
   – …………. lei, cheltuieli cu spitalizarea si cu medicamentele, dovada adeverinta eliberata de Spitalul …………, unde am fost internat(a) si retetele de medicamente;
   – ………… lei, reprezentand cheltuieli efectuate cu transportul la spital, cu deplasarile membrilor de familie care au venit la spital si m-au insotit, cat si plata martorei …………, care a trebuit sa stea cu mine in spital 30 de zile, pentru a ma ajuta si apoi acasa am avut nevoie de ajutorul ei timp de …… zile, pana cand am putut sa ma dau jos din pat, calculat la ………. lei ziua, acte pe care le depun si urmeaza ca martora sa fie citata.
   In vederea dovedirii pretentiilor enuntate, in afara probelor aratate, inteleg sa ma servesc cu orice alt mijloc de proba admis de lege.
   Data depunerii
   …………..
 Semnatura,
 ……….
   DOMNULUI PRESEDINTE (sau PRIM PROCUROR) …………….
   JUDECATORIA, TRIBUNALUL sau CURTEA DE APEL ………….
   (sau PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA,
   TRIBUNALUL sau CURTEA DE APEL) …………………….

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships