Problema Moldovei este că fiecare se vrea șef și avem chiar o problemă să ne unim pentru că de fiecare dată nimeni nu vrea să cedeze!
Dacă stai și te uiți prin opoziție vei observa doar câteva persoane vocale: cei de la Platforma Da cu liderul lor Dinu Plîngău, un alt fost președinte de partid Vlad Bilețchi și Vasile Costiuc! Restul precum Stefan Gligor sunt cățeluși de companie ai Maiei Sandu care și-a început cariera când comuniștii erau la guvernare cu un stagiu în Parlamentul Moldovei și mai este și avocatul unui alt personaj toxic precum Lucinschi!
De creat tensiune în Moldova când la frontiera Moldovei este război este ceea ce își dorește Rusia însă crearea unei alternative la derapajele PAS care să ajungă la conducerea Moldovei în urma unor alegeri ar trebui să existe! Fiecare în parte: Dinu Plîngău, Vlad Bilețchi și Vasile Costiuc nu prea au șanse să treacă pragul electoral însă dacă ar avea loc fuzionarea acestor partide ar șanse enorme de a intra în viitorul parlament. Faptul că se vor așeza la o masă este foarte puțin probabil pentru că fiecare are orgoliul lui și fiecare își va aduce aminte de trecutul fiecăruia! Politica este și arta imposibilului și faci tot ce este nevoie ca să ajungi la conducere! De ce zic că este nevoie de acum de a fuziona: pentru că unirea din ajunul alegerilor al partidelor fără rating arată că nu prea au șanse de a intra! În interviurile dat de Gheorghe Gonța: a declarat că nu exclude că pe viitor s-ar putea implica în politică și din punctul meu de vedere ar fi un candidat pentru alegerile locale pentru municipiul Chișinău având în spate un partid și tineri menționați mai sus!
Șansele că Andrei Spanu să câștige alegerile sunt minime ca și orice candidat de la PAS! Alegerile locale va fi un vot împotriva PAS! Acesta este primul și ultimul mandat al Maiei Sandu și dacă opoziția nu se va uni atunci la următoarele alegeri va câștiga iar socialiștii/ Șor și alte partide pro-ruse!
Diaspora este deasemenea dezamăgită de PAS și începi să acționezi și în diasporă pentru că votul pro-european pentru PAS a venit din diasporă!
Cum se zice ,, dușmanul dușmanului meu îmi este prieten “. Vreau să menționez o persoană din diasporă pe care eu l-am criticat foarte mult: Alexandru Cazacu ( Dor ) însă mă uit la poziția lui și el nu este indiferent la ceea ce se întâmplă în Moldova! Diaspora Republicii Moldova merită mai mult decât un Mihai Druță sau Galia Sajin! Sunt mai mulți tineri din diasporă care ar putea fi mai activi în Moldova! O persoană din diasporă care poate aduce valoare și să facă schimbare prin cunoștințele acumulate în Spania poate fi Tanea Cretu ! Ce poate săi împiedice pe toate persoanele menționate în această postare să se adune la o masă și să discute: orgoliul și indiferența! Toate persoanele menționate nu sunt indiferente la ceea ce se întâmplă în Moldova și rămâne un sigur lucru: orgoliul! Dacă nu se vor uni, Ceban va câștiga iar alegerile locale din Chișinău și socialiștii vor câștiga și funcția de președinte cât și cele parlamentare! Anul 2023 va fi unul electoral la fel și cel din 2024 dacă situația din regiune nu se va schimba! Cel puțin rog ca persoanele menționate să se întâlnească și să discute, ar fi un prim pas! Sunt mulți tineri cu potențial pe care eu nu i-am menționat însă iarăși problema constă că fiecare se vede șef! Bloggerul Dragoș Galbur intenționa să creeze un partid și chiar dacă îl va crea, șanse ca să ajungă în parlament sunt minime!
Că ar putea să ajungă în parlament toate persoanele menționate și pe urmă să își ia fiecare drumul său: teoretic este posibil însă prefer să văd astfel de persoane în parlament decât socialiști, comuniști și Șor!

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships