Sa fie oare un accident sau o operațiune bine gandită de americani? Agenția Americană Antidrog (DEA) in colaborare cu Poliția si Armata Spaniolă au arestat un grup de traficanti de droguri din Turcia într-o navă maritimă, aflată sub pavilionul Republicii Moldova.

Pe contul de facebook al politiei spaniole scrie – A 980 millas náuticas al noroeste de #Canarias, el #GEO ha intercepta una embarcación cargada con 1.400 kilos de cocaína, en una operación conjunta con la Agencia Antidroga Americana (DEA) y la colaboración de la Armada Española.
https://www.facebook.com/PoliciaNacional

Iar pe cel de twitter – A 980 millas náuticas al noroeste de , el ha interceptado una embarcación cargada con 1.400 kilos de cocaína, en una operación con la 🇺🇸 y la Armada🇪🇸. Los 10 tripulantes, arrestados
https://twitter.com/policia/status/1054718833762672641Sa facem mai intai de toate o puțină introducere  despre  celebrul baron columbian al drogurilor Pablo Escobar! Era un criminal de nivel mondial, este asociat cu uciderea a peste 200 de politiști și 600 de civili. Cel mai căutat narcotraficant din istorie,  a condus cel mai mare imperiu al drogurilor. Autoritățile locale nu faceau față celebrului baron columbian al drogurilor si au cerut sprijinul SUA, care trimite agenții DEA (Agentia Americana Antidrog) . Cand in scena a aparut o institutie externa – DEA , cartelul lui Escobar s-a prabusit in mod catastrofal. Acest razboi s-a încheiat pe 2 decembrie 1993, odata cu uciderea acestuia si a implicat coordonarea între forțele speciale americane, forțele columbiene și grupuri de voluntari locali. Se zice că ar fi fost opera agenților. Cu toate acestea, Steve Murphy, un agent american, apare lângă cadavrul său, lansându-se ipoteza că un lunetist ”Delta Force” l-ar fi luat în vizor. Escobar primește trei gloanțe, pe acoperișul unei case. Primul, de la un agent care ”acoperea” ieșirea din spate. Un glonț îi străpunsese dinții, altul, piciorul stâng Moartea lui Pablo a încheiat un efort de căutare de 15 luni, care a costat sute de milioane de dolari! Cei doi frați ai săi, Roberto Escobar și Fernando Sánchez Arellano au afirmat că Pablo „s-a sinucis, n-a fost omorât. În toți acei ani în care a fost vânat de ucigași, el îmi spunea în fiecare zi că : ”În căcatul ăsta de viață nimeni nu mă va prinde viu”,

 

Steve Murphy

Steve Murphy Biography Civil Servant, Law Enforcement Consultant (1957–) DEA agents Steve Murphy and Javier Pena were lead investigators in the manhunt for Colombian drug kingpin Pablo Escobar. Who Is Steve Murphy? x Steve Murphy is a former DEA agent involved in the successful manhunt for narcotics kingpin Pablo Escobar, and his story formed part of the backbone for the Netflix series Narcos. Murphy began his law enforcement career in his home state of West Virginia. In the mid 1980s he joined the DEA and was assigned to Miami, Florida, home to an exploding cocaine trade. In 1991 Murphy was transferred to Bogota, Colombia to track down Escobar. 

DEA Agent

Early on in his career in law enforcement, Murphy developed an interest in narcotics investigations and eventually enrolled in the Drug Enforcement Administration’s (DEA) academy. Following his graduation in 1987 he was stationed in Miami, Florida, where the cocaine trade, along with gangs and a high murder rate, had consumed the city.

Despre afacerile dubioase ale lui Vladimir Plahotniuc, presa din Chișinău a scris că au început, la începutul anilor ’90, cu „exportul” de dansatoare în străinătate, în fapt un paravan pentru prostituție de lux, printr- o agenție de turism.  De asemenea, în perioada 1998- 2001, oligarhul ar fi coordonat firmele care se ocupau cu distribuția și comercializarea țigărilor de la întreprinderea Tutun – CTC, pe atunci una dintre cele mai profitabile afaceri. Tot în aceeași perioadă, autoritățile române au identificat numeroase rețele de traficanți de țigări dinspre Republica Moldova, în care ar fi fost implicat un anume Vlad Ulinici, în fapt al doilea nume al lui Vladimir Plahotniuc.

Din poziția de șef al Petrom, în perioada în care șeful statului era Vladimir Voronin, Plahoniuc s-a îmbogățit în urma comerțului cu benzină și motorină. „E omul rușilor”, spunea Dragoș Nedelcu, în „Evenimentul zilei”, „așa că tot el a generat și criza gazului rusesc din Moldova”.

În Chișinău, cea mai cunoscută locație de cazare este Hotel Nobil, care aparține lui Vladimir Plahotniuc. În acest hotel, Dragoș Nedelcu scria că s-a întâlnit cu Cozmin Gușă, în anul 2010. În perioada în care s-a aflat în Republica Moldova, trimis de Sorin Ovidiu Vîntu, mulți vorbeau că toate camerele din Hotel Nobil sunt dotate cu aparatură. Cine îl deranja pe Plahotniuc din lumea mafiotă, dispărea subit… sau se retrăgea o perioada îndelungată la țară. Așa a ajuns să conducă Moldova. Pe Nedelcu îl completează, acum, și Ion Sturza, care a declarat, pentru Adevărul live, că Plahotniuc „întotdeauna a utilizat șantajul, coruperea, inclusiv prin metode mai puțin ortodoxe”. „El avea un club de noapte la Chișinău, care era vizitat de tot felul de politicieni de la București”, a su bliniat Sturza.Asupra unui lider al crimei organizate de la Moscova, structură mafiotă la care ar fi aderat și afaceristul din Republica Moldova, FBI a descoperit pașapoarte cu diverse identități, emise de state diferite, la fel cum avea și Vladimir Plahotniuc. Documentele secrete arată că gruparea mafiotă de la Moscova a încercat să pătrundă în politica mai multor state.

Un document oficial emis de Biroul Interpol de la Roma anunța, în anul 2007, inițierea unei supravegheri a lui Vladimir Plahotniuc, oligarhul din Republica Moldova acuzat de mii de basarabeni că a pus mâna pe structurile statului, în Republica Moldova. Afaceristul figura în evidențele organizației internaționale care monitorizează infractorii cu două pașapoarte eliberate de autoritățile din România: unul anulat, în anul 2007, iar altul emis pe 29 iulie 2011.
În nota Interpol Roma se precizează că Plahotniuc este suspectat de „asociere la grupuri criminale, crimă organizată și spălare de bani”. Biroul Interpol Roma a cerut autorităților din Republica Moldova să pună la dispoziție informații despre Vladimir Plahotniuc, care era bănuit de legături cu gruparea criminală „Solntsevskaya Bratva”, considerat cel mai mare și cel mai puternic sindicat al crimei din mafia rusă.
Fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, susține că serviciile speciale americane ar fi pornit dosar penal în Statele Unite pe frauda bancară din Republica Moldova. În această cauză, potrivit lui Gofman, ar fi fost deja audiat de două ori liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. 
„Plahotniuc a fost audiat de două ori în SUA. Nu știu de ce nu v-a spus asta până acum. FBI investighează acest caz. Ei sunt obligați prin lege să investigheze orice infracțiune ce ține de dolarul american”, a declarat Mihail Gofman în direct la Jurnal TV.Plahotniuc, întâlnire cu Erdogan: discuția s-a axat pe creșterea prezenței investitorilor turci în Moldova și pe intensificarea cooperării dintre Moldova și Turcia

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care este și coordonator al coaliției de guvernare, s-a întâlnit aseară, la o cină de lucru, cu președintele Turciei Recep Tayyp Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova. 


Vlad Plahotniuc a menționat performanța guvernării actuale de a fi singura care a reușit să aibă o relație strategică foarte bună cu cei trei vecini și parteneri din zona Mării Negre: România, Ucraina și Turcia. 


Nava reținută în apropierea Insulelor Canare, la bordul căreia a fost depistată o tonă și jumătate de cocaină, a obținut provizoriu dreptul de a circula sub pavilion moldovenesc, având aviz de la Ministerul de Externe de la Chișinău.


Declarația a killer-ului Vitalie Proca, în interviul său despre tentativa de asasinare a lui Gherman Gorbunțov, este cea conform căreia Vlad Plahotniuc ar fi un consumator fidel de cocaină. În interviul dat de Vitalie Proca pentru Jurnal TV, acesta afirmă că liderul democraților are maxilarele încleștate pentru că consumă multă cocaină. „Vlad Plahotniuc e consumator de droguri, în special de cocaină.  

 Agenția Americană Antidrog (DEA)  in colaborare cu Politia si Armata Spaniola au arestat un grup de traficanti de droguri din Turcia! Printre cei reținuți sunt șapte cetățeni turci, un georgian, un ucrainian și un bulgar! Cei zece membri ai echipajului au fost arestați pentru o infracțiune de trafic de droguri. Nava maritimă numita Breath,, aflată sub paviolionul Republicii Moldova  care traversa Atlanticul de la începutul lunii octombrie, a fost atacat de către grupul special de operațiuni   în apele din apropierea insulelor  Canare  încărcată cu aproximativ 1400 de kilograme de cocaină. Operațiunea este încadrată în lupta constantă a poliției naționale împotriva organizațiilor internaționale dedicate transportului de droguri, prin intermediul maritim, de la coasta sud-americană spre Europa. După mai multe eforturi, agenții aveau cunoștință despre o barcă care traversa Atlanticul și care putea să transporte  de droguri.
( Video) Agenția Americană Antidrog (DEA) in colaborare cu Poliția si Armata Spaniolă au arestat un grup de traficanti de droguri din Turcia! a

A 980 millas náuticas al noroeste de , el ha interceptado una embarcación cargada con 1.400 kilos de cocaína, en una operación con la 🇺🇸 y la Armada🇪🇸. Los 10 tripulantes, arrestados. Partea 1 – Mihail Gofman: Plahotniuc a fost audiat de două ori de #FBI Partea 2 – Mihail Gofman: : Plahotniuc a fost audiat de două ori de FBI

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships