Dereck J. Hogan

Ambasadorul SUA în Republica Moldova

Dereck J. Hogan este diplomat de carieră al Serviciului Diplomatic Superior al Statelor Unite. Înainte de a depune jurământul în calitate de Ambasador al SUA în Moldova, dumnealui a fost Secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA. Dl Hogan a fost anterior Șef adjunct al misiunii și Însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA din Baku, Azerbaidjan. Alte funcții de conducere deținute de dl Hogan în cadrul Departamentului de Stat includ Director al oficiilor pentru afaceri central-europene și nordic-baltice, precum și Consilier principal al lui Richard Holbrook, Reprezentant special pentru Afganistan și Pakistan al Președintelui SUA. A lucrat anterior ca reprezentant al Departamentului de Stat al SUA pentru două echipe civil-militare de reconstrucție în Afganistanul de Sud și de Est. A mai activat în misiuni în Rusia, Belarus, Nicaragua și Republica Dominicană. În Washington dl Hogan a fost Asistent special al Secretarului de Stat, Colin Powell, și ofițer de monitorizare în cadrul Centrului de operațiuni al Departamentului de Stat.
Dl. Hogan are diplomă de licență de la Universitatea din Pittsburgh și diplomă de masterat în afaceri publice de la Școala Woodrow Wilson a Universității Princeton. Vorbește rusa și spaniola. Dl Hogan este căsătorit cu Anny Hogan și au o fiică pe nume Hannah.

Suntem încântați să-l salutăm pe Ambasadorul Dereck J. Hogan, care a sosit astăzi la Chișinău împreună cu familia. Prin intermediul acestui video dumnealui dorește să se prezinte poporului Moldovei în calitate de al nouălea Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Mesajul de salut al Ambasadorului SUA în Moldova Dereck J. Hogan

 

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships