APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Evolutia economica, atit la nivel microeconomic cit si la nivel macroeconomic este fluctuanta, adica in unele perioade ea inregistreaza cresteri, iar altele stagnari sau chiar reduceri. Din aceasta cauza se poate trage concluzia ca activitatea economica pe domenii de activitate si in intreaga economia, nu are o evolutie uniforma, lineara fiind fluctuanta. In viata reala exista mai multe tipuri de fluctuatii: sezoniere, accidentale(intimplatoare)si ciclice.
1.Fluctuatiile sezoniere- sunt acele fluctuatii ale activitatii economice datorate influentei unor factori naturali(climaterici) sau sociali(obiceiuri, traditii, sarbatori religioase sau laice) si care se deruleaza de regula pe parcursul unui an calendaristic. Principalele ramuri ale economiei supuse fluctuatiilor economice sezoniere sunt: agricultura, constructiia si turismul.
2.Fluctuatiile intimplatoare- sau accidentale sunt determinate de factorii aleatori sau evenimente neastaptate, neobisnuite, cum ar fi:
-conjuncturi economice nefavorabile;
-evenimente sociale si politice care afecteaza activitatea firmei;
-fenomene naturale neprevazute(cutremure, inundatii etc.);
-actiuni si preferinte neasteptate ale unor agenti economici;
-o anumita stare de spirit a populatiei etc.
3.Fluctuatii ciclice- sunt determinate de factori interni, de factori ce tin de functionarea activitatii economice, de interdependentele dintre partile sale componente. Fluctuatiile ciclice sunt fluctuatii agregate, reproducindu-se cu o anumita regularitate, desi nu se reproduc la aceleasi dimensiuni.
Ciclicitatea- este forma de miscare, de existenta a economiei in care fazele de crestere alterneaza cu cele de regresare si depresiune.
Ciclul economic-reprezinta perioada de timp, de la inceputul unei crize economice pina la inceputul altei crize economice. Este perioada de timp care separa doua crize economice. Adica reprezinta o fluctuatie a nivelului activitatii economice agregate, masurat de regula prin PNB careia ii corespunde un model de succesiune a etapelor de expansiune(largire, crestere) si de recensiune(restringere) a activitatii economice.
Literatura economica delimiteaza ciclul economic in patru faze:

1.Faza de criza economica- in care are loc stagnarea sau un regres, respectiv o contractie puternica a activitatii economice.
2.Faza de depresiune- se caracterizeaza prin stagnarea productiei sau o crestere neinsemnata a acesteia, continuind sa se manifeste fenomene negative, cum ar fi: cresterea somajului, salari mici, eficienta scazuta etc.
In aceasta faza se petrec citeva lucruri bune pentru economie, in sensul ca, pe fondul scaderii dobinzii bancare si al preturilor in scadere, are loc o innoire a capitalului fix, cerindu-se astfel premizele urmatoarei faze, respectiv inviorarea economica.
3.Faza de inviorare(crestere economica sau boom economic)- intreprinzatorii investesc masiv penru a-si revigora productia, ca urmare a reducerii preturilor la principalii factori de productie, creste cererea de materii prime, materiale, capital fix si cererea de bunuri si servicii, cu efecte pozitive asupra dezvoltarii economice.
4.Faza de avint sau expansiune economica-este faza de crestere economica maxima, caracterizata printr-o crestere generalizata a vinzarilor si preturilor, abundenta de credite si crestere a veniturilor, faza in care are loc o puternica dezvoltare economico- sociala a tarii.
Dupa faza de expansiune, ciclul se repeta, urmind din nou faza de criza economica. Nu exista 2 cicluri sau doua faze asemanatoare, acestea reluindu-se la noi dimensiuni, diferentiinduse datorita conjuncturii in care se produc, timpului si mediului social, politic in care se desfasoara.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships

How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day! [wptelegram-ajax-widget username="PlopAndreiCom" width="100%" height="50px"]