69493600_3524489827576997_10316225271321În 2015 la Centrul de Cultură şi Istorie Militară al Armatei Naţionale a fost deschis un muzeu unde sunt expuse dovezi ale ocupaţiei sovietice.  Muzeul se află pe strada Tighina 47 și este deschis pentru vizitatori zilnic (în afară de luni)Muzeul Ocupației Sovietice este parte a Centrului de Cultură și istorie Militară și a Muzeului Militar al Republicii Moldova, instituție subordonată Ministerului Apărării. În urma negocierilor, Blocul ACUM a cedat Ministerul Apărării Partidului Socialiștilor,  care l-a propus pe Pavel Voicu la funcția de ministru al Apărării. Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, intenţionează să închidă Muzeul Ocupaţiei Sovietice și să-l prefacă în muzeul eliberării.

Prezent la evenimentul dedicat aniversării a 20-a a Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova, Dodon i-a mulțumit pe cei  cei prezenți că s-au implicat în activitățile dedicate „aniversării a 660-a de la întemeierea statului moldovenesc și a 75-a de la eliberarea țării de sub ocupația fascistă”. Deasemenea, Igor Dodon a declarat: Este aici ministrul Apărării. Trebuie de făcut un muzeu bun. Cel care a fost înainte a făcut un muzeu al nu știu cărei ocupații. El trebuie închis, dacă încă nu a fost. Deja l-au închis? Și să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos, în care să se regăsească și drapelul de luptă pe care ni l-a dăruit Șoigu, care s-a aflat aici pe 24 august, în ziua eliberării Moldovei”. 

Igor Dodon intenţionează să închidă Muzeul Igor Dodon intenţionează să închidă Muzeul Ocupaţiei Sovietice și să-l prefacă în muzeul eliberării. Igor Dodon intenţionează să închidă Muzeul Ocupaţiei Sovietice și să-l prefacă în muzeul eliberării.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships