Cu ajutorul conceptelor de mai sus, putem sa analizam mai profund banda is-teriei data in figura 2. Isteria este un concept critic, deoarece arata ca inertia nu este exclusiv consecinta miopei , dar ea insasi este sensibila la schimbarile mediului si la competenta firmei. O firma mai competenta este, paradoxa, mai predispusa stagnarii. Daca o firma este incapabila sa aleaga raspunsul optim, aceste conditii conduc (spre) o capcana a competentei care este exprimata de grupul isterical. In figura 4, profitul functioneaza pentru doua seturi de capacitati si rezultatul grupului isterical este reprezentat grafic. De cand analiza dinamica inregistreaza impactul deciziei curente de schimbare asupra tuturor decizilor viitoare de schimbare, grupul isterical este mai departe decat in analiza statica.
In cazul in care schimbarea nu costa, ea se produce acolo unde cele doua functii se intersecteaza. Prezenta cheltuielilor are doua efecte :static si isteric.Costurile statice rezulta din schimbarea produsa la valoarea θ, und eprofiturile asociate cu noul mod justifica cheltuielile adoptarii unor noi capacitati organizationale pentru productia slaba. θ ar trebui sa refuze acest punct al schimbarii pentru a justifica cheltuielile schimbarii returnate productiei de masa.
Grupul dintre cheltuielile schimbarii este subevaluat deoare ce se cerceteaza numai cheltuielile statice. Datorita posibilitatilor ca θ sa revina la valoarea anterioara firma insista sa foloseasca aceasi strategie si asteapta sa vada cum evolueaza preturile pe viitor. Oricum, la un moment dat, θ are o anumita valoare care nu justifica doar cheltuielile de schimbare, dar si cheltuielile de greutate atasate schimbarii. Domeniul asociat lipsei de actiune dintre schimbarea interioara si cea exterioara a capacitatii ceea ca definim « grup dinamic de isterie » este descris in figura 4.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships