Ion Terguță


În fiecare zi o nou localitate. În fiecare zi o nouă experiență. Câteva elemente sunt comune însă pentru orice localitate. Case părăsite și foarte multă sărăcie. Există mahalale în care obosești să numeri casele fără stăpân. Astăzi am rămas și eu uimit. O întreagă mahala părăsită.
Guvernarea sare cu BÂTA la auzul acestor afirmații pe care le consideră tabu. Lumea însă s-a obișnuit cu realitățile dezolante. Va trebui să începem de jos. Să construim cu migală o lume dreaptă în care să existe loc pentru toți. Mai întâi trebuie să învingem. Să ÎNVINGEM ACUM.


Galina Dragan despre saracia din Moldova

Postarea aceasta nu-i despre oamenii necăjiți pe care i-am întâlnit pe ulițe, este despre casele pe care le-am văzut azi în Miclești și Rîșcova.
Când te uiți la ele ți se pune un nod în gât… Sunt niște căsuțe parcă rupte din poveste, dar dintr-o poveste demult trecută 😢😢😢
În ornamentul cioplit în piatră, în florile de la colțurile ferestrei, în horboțelele din lemn de la streașină se vede dragostea celor care au vrut să-și facă un cuib frumos…
Fiecare casă care zace acum în paragină are povestea sa … și cu ea se duce în pământ..

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships