APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.


Urmăriți conferința de presă susținută de deputații Blocului electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”

Andrei Nastase si Maia Sandu: Platforma DA și PAS vor merge împreună la alegerile locale

Blocul Politic ACUM Platforma DA și PAS își asumă responsabilitatea guvernării

26 martie 2019 //  Blocul politic ACUM Platforma DA și PAS anunță acțiunile concrete pentru scoaterea din impas a Republicii Moldova – alegerea lui Andrei Năstase în funcția de Președinte al Parlamentului, adoptarea pachetului de legi privind dezoligarhizarea țării și asumarea guvernării Republici Moldova prin învestirea Guvernului condus de Maia Sandu.
Pe fundalul instabilității sociale, economice și politice care a pus stăpânire pe Republica Moldova, cauzată de acțiunile guvernării păguboase care a avut drept efecte imediate – blocarea dialogului cu UE, suspendarea asistenței financiare către Republica Moldova, capturarea justiției și a statului de drept, răspândirea corupției la scară largă, creșterea drastică a prețurilor și sărăciei, Blocul ACUM își asumă responsabilitate guvernării, pentru a oferi Republicii Moldova o șansă de a intra pe calea normalității.
În acest sens, Blocul politic ACUM Platforma DA și PAS propune următoarele acțiuni:
I. Asigurarea funcționalității Parlamentului prin alegerea lui Andrei Năstase în funcția de Președinte al Parlamentului și alegerea comisiilor permanente și a Biroului permanent a Parlamentului.
II. Adoptarea și implementarea pachetului de inițiative legislative pentru dezoligarhizarea țării:
 • Adoptarea Hotărârii Parlamentului privind adoptarea Declarației cu privire la caracterul capturat al statului Republica Moldova.
 • Aprobarea amendamentelor la Legea procuraturii, demiterea actualului Procuror general subordonat intereselor oligarhice și numirea în această funcție a unui procuror independent, de preferință european.
 • Adoptarea Hotărârii Parlamentului privind eliberarea lui Vasile Botnari din funcția de director al Serviciului de Informație și Securitate în legătură cu exprimarea neîncrederii de către Parlament potrivit art.13 alin.(1) lit.e) din Legea nr.753/1999 privind Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova .
 • Adoptarea Hotărârii Parlamentului privind revocarea lui Bogdan Zumbreanu din funcția de director al Centrului Naţional Anticorupţie în legătură cu necorespunderea cu cerinţele legale de numire în funcţie (lipsa reputației ireproșabile) și temeiul art.8 alin.(9) din Legea nr.1104/2002 cu privire la Centrul Naţional Anticorupţie.
 • Modificarea Codului electoral și demiterea prin Hotărâri ale Parlamentului a membrilor CEC.
 • Modificarea Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. Eliberarea din funcție a Președintelui CSJ.
 • Modificarea Legii cu privire la Autoritatea Naţională de Integritate și revocarea Președintelui ANI.
 • Modificarea Legii cu privire la Banca Naţională a Moldovei, revocarea din funcție a Guvernatorului BNM și numirea prin concurs a unui nou Guvernator.
 • Adoptarea de către Parlament a proiectului de lege pentru modificarea unor acte legislative (anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional).
 • Adoptarea de către Parlament a hotărârilor ce vizează crearea a 3 comisii parlamentare de anchetă cu privire la:
  • Anchetarea operațiunilor de spălare a banilor (laundromat);
  • Consecințele implementării legii privind amnistia capitalului;
  • Investigarea furtului miliardului, cu obligarea prezentării de către BNM a raportului Kroll.
III. Asumarea de către ACUM DA PAS a guvernării Republicii Moldova prin investirea Guvernului condus de Maia Sandu.
Scopul principal al Blocului politic „ACUM Platforma DA și PAS” îl constituie eliberarea statului Republica Moldova din captivitate și restabilirea statului de drept, înlocuirea actualei guvernări hibride cu o guvernare integră și profesionistă, atașată principiilor de transparență, competență, bună guvernare, necesare pentru dezvoltare socială durabilă, creștere economică incluzivă, consolidare democratică și readucerea statului Republica Moldova în albia democrației europene. Blocul politic „ACUM Platforma DA și PAS” va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a realiza Programul Electoral al Blocului „ACUM Platforma DA și PAS” “Pentru dreptate și viață bună”, asumat în fața alegătorilor în cadrul alegerilor din 24 februarie 2019.
*
De asemenea, fracțiunile Platforma DA și PAS au semnat acordul de constituireal Blocului Politic „ACUM Platforma DA și PAS” în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, iar cele două formațiuni semnatare au anunțat participarea împreună la alegerile locale generale din 2019 în cadrul blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. Cele două fracțiuni, din care fac parte și deputații neafiliați aleși pe listele blocului ACUM, au convenit asupra unui mecanism comun de luare a deciziilor în cadrul Blocului Politic ACUM.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships

How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day! [wptelegram-ajax-widget username="PlopAndreiCom" width="100%" height="50px"]