În cadrul unor dezbateri electorale de la ProTV Chișinău, Valentin Dolganiuc a  declarat că s-a dezamăgit în Năstase  după decizia de a protesta împreună cu Dodon, care este exponentul Moscovei, şi împreună cu Renato Usatîi, alt exponent al Moscovei, decizie care nu a fost luată la Chişinău, dar cu totul în altă parte. Tot Dolganiuc declara:  „În acea clipă eu am plecat din PMAN, pentru că nu am acceptat ca românismul să fie terfelit, blamat, ca tricolorul să fie aruncat din PMAN”


Va prezint ma jos doua video:
1) unul este facut ziua in care apare Dolganiuc alaturi de Dodon
2) este facut seara si iarasi apare Dolganiuc laturi de Dodon. 

(P-1) Valentin Dolganiuc ori sufera de Schizofrenie ori este un mincinos platit de Plaha bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb


Sa zicem pentru moment ca a venit Dodon pe neasteptate si Dolganiuc a fost luat prin surprindere de catre aparitia lui Dodon! Insa vedem ca Dolganiuc apare si seara alaturi de Dodon si chiar insusi Dodon ii da microfonului lui Dolganiuc! 

(P-2) Valentin Dolganiuc ori sufera de Schizofrenie ori este un mincinos platit de Plaha în cadrul unei conferințe de presă liderul PUN, Anatol Șalaru  care este un unionist convins a declarat ca : Partidul Unității Naționale nu va participa la alegerile parlamentare din februarie 2019, dar va sprijini blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS.
Tot Anatol Șalaru  scri pe contul sau de facebook: Din păcate, s-a dovedit că interesele personale ale unor lideri unioniști, în special dorința de a scapa de pușcărie au primat, aceștia devenind candidați spoiler. O dovadă în acest sens este jocul PL de-a alianța cu ACUM și rolul de acoperire prestat de zisa convenție euro-unionistă care a dispărut la fel de repede cum a și apărut. Mai mult, PL și Dorin Chirtoacă și-au făcut un obiectiv din a-i ataca pe Maia Sandu și Andrei Năstase, cu care chipurile ar dori o alianță postelectorală, uitând cu totul de PSRM și Igor Dodon. ( Va recomand sa cititi articolul integral – 

 ) 


La un post controlat de catre Plahotniuc ( PRIME)  apare  stirea:  

Convenția Euro-Unionistă cere binomului PAS-PPDA să-i retragă pe unii candidaţi din circumscripțiile uninominale 

Convenția Euro-Unionistă cere binomului PAS-PPDA să-i retragă pe unii candidaţi din circumscripțiile uninominale. Un apel în acest sens a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă. Unul dintre liderii Convenţiei, Valentin Dolganiuc, a argumentat că astfel candidaţii unionişti vor avea mai mari şanse să acceadă în Parlament şi să formeze o fracţiune distinctă care va promova unirea cu România.
“Forţele democratice nu au făcut un front comun ci au mers să se bată între ele. Facem apel către blocul ACUM să îşi retragă acei candidaţi din circumscripțiile uninominale care se regăsesc pe locuri eligibile în lista candidaţilor pe circumscripţia naţională cu scopul de a nu fragmenta votul euro-unionist”, a afirmat reprezentantul Convenției Euro-Unioniste, Valentin Dolganiuc.
sursa; https://www.prime.md/ro/conventia-euro-unionista-cere-binomului-pas-ppda-sa-i-retraga-pe-unii-candidati-din-circumscriptiile_85808.html

Intrebarea pe care mi-o pun acuma cine o fi acest Dolganiuc? Un personaj care sufera de schizofrenie sau este un mincinos ordinar platit de Plaha! Mai jos am preluat si niste informatii de pe Wikipedia despre Schizofrenie! D-voastra ce credeti? 
Valentin Dolganiuc este un mincinos sau sufera de Schizofrenie !? Asteptam comentariile D-voastre!

Schizofrenia (greacă Σχιζοφρένεια schizein = a despica, a scinda, phren = minte, suflet), (Bleuler, 1911), sinonimă cu Dementia praecox (Kraepelin, 1896) este o denumire a unui grup de boli mintale incluse în categoria psihozelor endogene[1]. Caracteristică este apariția unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinațiile, deliruri, tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament, dezorganizarea personalității. Până la data actuală nu au fost puse în evidență cauze corporale decelabile. În sistemele de clasificare modernă se consideră obligatorie pentru stabilirea diagnosticului o durată minimă a manifestărilor morbide. Tablourile clinice de tip schizofrenic, care nu îndeplinesc și acest criteriu, sunt clasificate – până la proba timpului – drept boli schizofreniforme. Schizofrenia este una din cele mai severe afecțiuni psihiatrice, cu repercusiuni grave atât pentru bolnav, cât și pentru aparținători, mai ales că nu se poate prevedea niciodată care va fi evoluția bolii, în pofida tratamentelor moderne care au modificat radical prognoza privind încadrarea socială a bolnavilor. Schizofrenia este o psihoză caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire și de răspunsuri emoționale inadecvate.[2]Tulburarea se manifestă prin halucinații auditive, deliruri paranoide sau bizare sau prin vorbire și gândire dezorganizate și este însoțită de disfuncție socială sau ocupațională semnificativă. Debutul acestor simptome apare de obicei la începutul perioade adulte, cu o prevalență globală de-a lungul vieții în jur de 0,3–0,7%.[3] Diagnosticul se bazează pe comportamentul observat și pe experiențele raportate de pacient.
Ereditatea, mediul din frageda copilărie, factorii neurobiologici, procesele psihologice și sociale apar drept factori importanți care contribuie la apariția tulburării; unele droguri recreaționale și medicamente par a cauza sau înrăutăți simptomele. Cercetarea actuală se apleacă în special asupra rolului factorilor neurobiologici, dar nu a fost găsită nicio cauză organică responsabilă de una singură pentru apariția tulburării. Numeroasele combinații posibile de simptome au declanșat dezbateri asupra întrebării dacă diagnosticul reprezintă o singură tulburare sau e vorba de mai multe sindroame separate. În ciuda etimologiei termenului din rădăcinile skhizein (σχίζειν, „a scinda”) și phrēn, phren- (φρήν, φρεν-; „minte”) din greaca veche, schizofrenia nu înseamnă o „minte scindată” și nu este același lucru cu tulburarea disociativă de identitate — cunoscută și ca „tulburarea de personalitate multiplă” sau „personalitate scindată” — tulburare cu care este adesea confundată de către publicul larg.[4]

În cazuri mai severe — atunci când bolnavul reprezintă un risc pentru sine sau pentru alții — spitalizarea obligatorie poate fi necesară, deși în zilele noastre șederile în spital sunt mai scurte și mai puțin frecvente decât în trecut

Stimați prieteni,
Am tot sperat ca partidele declarate unioniste să renunțe la participarea în aceste alegeri și să sprijine blocul ACUM în acest scrutin de maximă importanță pentru viitorul românesc al Basarabiei.
Din păcate, s-a dovedit că interesele personale ale unor lideri unioniști, în special dorința de a scapa de pușcărie au primat, aceștia devenind candidați spoiler. O dovadă în acest sens este jocul PL de-a alianța cu ACUM și rolul de acoperire prestat de zisa convenție euro-unionistă care a dispărut la fel de repede cum a și apărut. Mai mult, PL și Dorin Chirtoacă și-au făcut un obiectiv din a-i ataca pe Maia Sandu și Andrei Năstase, cu care chipurile ar dori o alianță postelectorală, uitând cu totul de PSRM și Igor Dodon.
Este important ca în aceste alegeri să primeze logica și realismul. Un vot acordat unioniștilor penali care au intrat în cursa electorală numai pentru a scăpa de pușcărie este un vot dat lui Dodon și partidei ruse.
ACUM mai mult ca oricând este necesar să ieșim la vot în număr cît mai mare. Cu cât vom ieși mai mulți la vot cu atât victoria blocului ACUM va fi mai legitimă iar șansele de fraudare vor scădea.
Stimați prieteni,
Am privit cu uimire teatrul jucat de Partidul Liberal cu blocul ACUM și am rememorat circul de la alegerile prezidențiale din anul 2016 când, folosind aceleași tertipuri, Mihai Ghimpu s-a luptat nu cu Igor Dodon, pe care în final l-a ajutat să ajungă președinte, ci cu Maia Sandu.
Dacă în 2016 Mihai Ghimpu l-a ajutat pe Igor Dodon să ajungă președintele țării, prin comportamentul său Dorin Chirtoacă și ce a mai rămas din PL vor ajuta PSRM să preia puterea în Republica Moldova, cu toate efectele ce decurg de aici.
Cu toții am cunoscut faptul că pentru alegerile de anul viitor binomul Plahotniuc-Dodon va crea un bloc zis unionist care să fure voturi din zona Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase. Mai mult, cu toții am fost încântați atunci când datele ni s-au confirmat prin apariția zisei Convenții Euro-Unioniste. De fapt, această Convenție Euro-Unionistă, dispărută între timp, nu a fost de cât o țintă falsă, creată artificial de Plahotniuc și Dodon, care să mascheze adevărata structură ce urmează să deturneze și să capaciteze câteva procente din zona ACUM. Adevăratul ”bloc unionist”/ ”listă națională” a lui Plahotniuc și Dodon abia acum urmează să se construiască în jurul PL cu largul concurs al lui Dorin Chirtoacă.
Actualul președinte al PL, dar încă nu conducător al formațiunii, știa încă din august 2018 că PL nu va fi acceptat ca entitate în cadrul ACUM (conform răspunsului primit de la Maia Sandu și făcut public de Dorin Chirtoacă) și poate doar delega oameni pe lista comună.
Faptul că delegații PL au fost trimiși să candideze în Găgăuzia sau în nordul Republicii Moldova nu este un motiv credibil de refuz. Oare acele circumscripții refuzate de Chirtoacă nu fac parte tot din Republica Moldova? Dacă s-ar face unirea ce ar face liderul PL cu ele?
Comportamentul și declarațiile lui Dorin Chirtoacă, Mihai Ghimpu sau Iurie Chirinciuc sunt dovada că PL reprezintă doar interesele de familie ale celor mai sus menționați și nu au nimic de a face nici cu unionismul, nici cu democrația și cu atât mai puțin cu interesele oamenilor.
Știu că este greu pentru foarte mulți unioniști să nu existe partide real unioniste în cursa electorală dar, trebuie să înțelegem cu toții că aceste alegeri nu sunt despre Unire. Aceste alegeri sunt exclusiv despre revenirea în forță a Rusiei pe Prut prin perpetuarea conducerii hibride Plahotniuc-Dodon. Unirea se poate promova nu doar din parlamentul Republicii Moldova. În final, noi unioniștii, trebuie să convingem talpa țării despre necesitatea unirii cu România, nu doar 101 de deputați.
Fac apel la toate partidele unioniste, la societatea civilă unionistă și la toți cei care cred în idealul unirii să nu pice în capcanele lui Dodon și Plahotniuc. Formațiunile unioniste care vor intra în cursa parlamentară, prin decuplarea câtorva procente de la blocul ACUM vor ajuta nu idealul Unirii dar PSRM-ul.
Blocul ACUM nu este unionist dar este pro-european și pledează pentru apropierea și colaborarea cu România. Este preferabil să avem la Chișinău un guvern pro-european ce militează pentru stat de drept, respectarea drepturilor omului, a valorilor și principiilor europene de cât să avem un parlament controlat de PSRM, în fapt controlat de Moscova.
PS: În această dimineață am primit de la Dorin Chirtoacă un mesaj prin care îmi solicita o întâlnire pentru ”a discuta cele mai bune soluții pentru consolidarea votului unionist”. Îi răspund public: Cea mai bună consolidarea a votului unionist o putem face la aceste alegeri în jurul blocului ACUM. Dacă este cineva care te-a trădat nu blocul ACUM este acela ci Mihai Ghimpu. Fă dovada că ești bărbat de stat și nu candida nici tu și nici PL la aceste alegeri. Dacă ești cinstit sufletește hai în satele Basarabiei să ducem flacăra unirii! Unirea se poate promova și fără să fim în parlamentul Republicii Moldova. Te sfătuiesc să nu intri într-o aventură electorală ce poate arunca Republica Moldova din nou în brațele Moscovei.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships