DOMNULE PRESEDINTE,
   Subsemnatul(a) …………, domiciliat in …………., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul(a) …………., domiciliat(a) in ……., pentru
 ANULAREA CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE
 (autentic sau sub semnatura privata), intervenit intre noi la data de ……… si sa fie obligat sa reprimeasca lucrul pe care mi l-a vandut si sa-mi restituie pretul pe care l-a primit, in suma de ………. lei.
   De asemenea, va rog sa fie obligat la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu acest proces.
 Motivele actiunii:
   In fapt, la data de …….. am cumparat de la parat un cazan pentru fabricat rachiu, crezand ca este din cupru, motiv pentru care am acceptat sa-i platesc pretul in suma de ………… lei.
   Dupa prima folosinta a cazanului am constatat ca acesta este din fier alamit, ceea ce il face impropriu scopului pentru care l-am cumparat. Daca stiam ca nu este din cupru, nu-l cumparam.
   Paratul a cunoscut acest viciu pentru ca el a confectionat cazanul.
   De aceea, va rog sa admiteti actiunea, sa anulati contractul intervenit intre noi si paratul sa fie obligat sa primeasca cazanul si sa-mi restituie pretul, cat si obligarea sa la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face.
   In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 1352art. 1354 C. civ.
   Dovada actiunii o fac cu interogatoriul paratului, declaratiile martorilor ……………………… eventual expertiza tehnica.
   Depun actiunea in dublu exemplar, si chitanta de plata taxei de timbru in valoare de ……….. lei si timbrul judiciar in valoare de ……….. lei.
   Data depunerii
   …………..
 Semnatura,
 ……….
   DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ………………

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships