DOMNULE PRESEDINTE,
   Subsemnatul(a) ……….., domiciliat(a) in ……….., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul(a) …………, domiciliat(a) in …….., pentru ca pe cale de
 ORDONANTA PRESEDINTIALA
 sa hotarati:
   1. reintegrarea mea si a celor doi copii minori in domiciliul comun din care am fost alungati;
   2. obligarea paratului(ei) sa-mi predea copilul minor in varsta de …… luni, pe care mi l-a luat si l-a dus la parintii sai;
   3. obligarea paratului(ei) sa-mi restituie bunurile proprii de stricta necesitate, care au ramas la el (ea) in momentul alungarii mele din domiciliul conjugal;
   4. evacuarea paratului(ei) din imobilul pe care l-a ocupat fara nici un drept;
   5. obligarea paratului(ei) sa inceteze actele abuzive si sa-mi permita sa folosesc bucataria, holul, spalatoria etc. aflate in folosinta comuna;
   6. obligarea paratului(ei) sa inceteze demolarea constructiilor mele si efectuarea unor constructii noi etc.
   Cer, de asemenea, obligarea paratului(ei) la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face in acest proces.
 Motivele actiunii:
   In fapt:
   1. sunt sotia(ul) paratului(ei) si din casatoria noastra au rezultat minorii: ………. nascut la data de …….. si …….. nascut la data de …………
   Paratul(a) are viciul betiei, este violent(a) fata de mine si de cei doi copii minori si de nenumarate ori, ne-a alungat din domiciliu.
   In seara zilei de ……… a venit beat(a), ne-a batut si ne-a alungat din domiciliu. Fiind noapte si neavand unde locui, am fost primiti in locuinta de vecinii nostri …………
   Pentru ca suntem lipsiti de dreptul la locuinta si se impune ca de urgenta sa fim reintegrati in domiciliul comun, va rog sa-mi admiteti actiunea si sa dispuneti integrarea noastra in domiciliul comun.
   2. sunt casatorita cu paratul si din casatorie a rezultat minorul nascut la data de …………
   Datorita comportarii violente a paratului, am fost nevoita sa parasesc domiciliul impreuna cu copilul sugar (sau paratul m-a alungat si mi-a retinut copilul care este sugar).
   La data de ……., in lipsa mea de acasa, paratul mi-a luat copilul, care se afla in pericol, deoarece i s-a intrerupt brusc alimentatia naturala prin alaptare.
   De aceea, va rog sa-l obligati pe parat sa-mi inapoieze copilul, urgenta acestei masuri fiind justificata prin faptul ca privarea lui de alimentatie naturala prin alaptare are efecte daunatoare asupra sanatatii copilului si a mea ca mama.
   3. sunt casatorit(a) cu paratul(a) si de la data de paratul(a) mi-a ocupat imobilul situat in ……….., fara nici un drept, in mod abuziv. Din aceasta cauza sunt privat(a) de dreptul de folosinta asupra imobilului si urgenta impune evacuarea paratului(ei) din imobil, hotarare pe care va rog s-o pronuntati.
   4. locuiesc in acelasi imobil cu paratul(a) si avem in folosinta comuna holul, bucataria, scara de serviciu, boxa, curtea, gradina etc.
   Incepand cu data de ………. paratul(a) la inceput mi-a interzis sa mai folosesc bunurile enuntate, activitate abuziva care imi creeaza un grav prejudiciu si deci se impune ca de urgenta paratul(a) sa fie obligat(a) sa-mi permita in continuare folosirea in comun a bunurilor respective, hotarare pe care va rog sa o pronuntati.
   5. am inchiriat paratului imobilul situat in ……….. compus din ………
   La data de ………. paratul a inceput sa demoleze bucataria imobilului si magazia de lemne, aflata langa imobil. Totodata a inceput sa construiasca o alta bucatarie si o alta magazie, fara consimtamantul meu si fara autorizatie emisa de organul administrativ competent.
   Va rog sa retineti ca urgenta impune obligarea paratului(ei) sa sisteze lucrarile de demolare si de constructie, sens in care va rog sa-l (o) obligati prin hotarare judecatoreasca.
   In drept imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 581 C. proc. civ.
   In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului(ei), care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune, de proba cu cercetare locala, acte si urmatorii martori: …………….   ……………….   ……………
   Depun prezenta cerere in dublu exemplar, unul pentru a fi comunicat paratului(ei), timbru fiscal in valoare de ………. lei si timbrul judiciar in valoare de ………….. lei.
   Data depunerii
   …………..
 Semnatura,
 ……….
   DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ……………….

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships