DA este format dintr-un complex de norme juridice care cuprind norme juridice … care-n ansamblu reprezinta un tot unitar, ce confera calitatea de drept special.
DA este ramura de drept privat, care cuprind ansamblu de norme juridice ce reglementeaza relatiile sociale patrimoniale si personal nepatrimoniale din sfera activ. de comert, care se nasc intre persoane, care au calitatea de comerciant si se afla pe pozitia de egalitatea juridica.
Normele juridice de DA au ca obiect de reglementare principal relatiile sociale patrimoniale cu caracter comercial si in secundar relatiile personal nepatrimoniale.
Scopul principal al DA este reglementarea raporturilor juridice care apar in urma efectuarii faptelor de comert, cu participarea pers. juridice si fizice, nemite antreprenoriat.
DA are foarte mult asemanari cu ramurile domeniul privat al dreptului, si aceste asemanari se fac prin urmatoarele criterii: bunurile folosite, scopul, calitatea subiectelor, etc. Cele mai multe deosebiri DA il are cu domeniul dreptului public. Aceasta deosebire se face pe baza urmatoarelor criteriilor: calitatea subiectelor, obiectul de reglementare, capacitatea subiectelor.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships