Am fost vizată într-un video al lui Alin Alexandrin Patron, deși nu-i sunt concurent electoral. In timpurile când lumea uită să scrie și să citească, am decis să nu recurg și eu la video, ci să elucidez câteva aspecte în scris.
Dle candidat, pe 6 ianuarie fiind încă în vacanță, am primit un mesaj de la unul din membrii echipei Dvs, citez: “Vreau să insist la o întâlnire în Phildelphia”. Am acceptat, pentru că mă deranja mult o poză promoțională a Dvs. în care figuram și eu și care de curând era sponsorizată agresiv pe FB si Google. Nu mi s-a părut corect ca poza să fie utilizată fără permisiunea mea, mai ales în campanie electorală și doream să insist în persoană să nu o mai folosiți. La acest subiect primisem două răspunsuri, care nu mă satisfăceau:
1. E foto publică, fac ce vreau cu ea – de la un membru al echipei
2. Habar n-am cine sponsorizează foto cu mine și Dvs., eu nu port nici o responsabilitate pentru asta – personal de la Dvs.
Am fost anunțată că la întâlnire va mai fi o persoană din NYC, dar au venit două și pentru asta a trebuit să aștept o oră și jumătate peste ora stabilită pentru întâlnire.
În acea oră și jumătate de așteptare – small talk cu cele două persoane care erau în oficiu: eu sunt de la Edineț, dar eu de la Băcioi; e decizia echipei de business de a merge în campanie și noi toți îl susținem pe Alin; inițial ar fi trebuit altcineva din echipa noastra de afaceri să candideze, dar circumstanțele s-au oprit la Alin; noi vom lucra aici pentru Alin ca el să poată activa în Parlament etc.
Până au vent cei din NYC, deja erau vreo 5 becușoare roșii care mă alertau că aici nu e vorba despre ambiția, sau naivitatea, sau dorința unui tânăr de a servi țării și poporului, dar de fapt era vorba despre o decizie de afaceri, bine gândită și planificată, luată în comun de către parteneri în afaceri.
Odată cu venirea celor doi din NYC, becușoarele de alertare au început a se înmulți. Unul dintre ei, la observația mea despre numărul prea mare de consulate pe care urma să le propuneți pentru a fi deschise de către o țară săracă precum e Moldova, mi-a zis că nu am dreptate pentru că soția Dlui lucrează la Misiunea Republicii Moldova la ONU și de asta el cunoaște situația mai bine decât mine. Aici becul s-a făcut roșu de tot. Angajații MAEIE și familiile lor nu se implică în campanii electorale, dacă asta nu este coordonat cu MAEIE. Susținerea unui candidat care nu este al guvernării, ar însemna de fapt subminarea guvernării si asta nu o poate face un angajat de la misiunile diplomatice sau familia ei/lui.
Cireașa de pe tort a pus-o celălat din NY, care a zis că peste doi ani Alin va fi președintele R Moldova. Atunci eu m-am scuzat și am zis că trebuie să plec.
Am fost invitată la lansarea campaniei și v-am zis că nu pot, pentru că eram bolnavă. Atunci V-ați oferit să intrați Dvs pe la mine. V-am spus că nu e necesar și că este și pericolul să vă molipsiți de gripă. V-am propus să-mi ziceti ce aveți de zis la telefon. Ați insistat și ați venit într-o seara înainte de lansare, împreună cu alte două persoane. Ați adus un tort și noi cu soțul am pus un ceai. Aceste amănunte sunt pentru prietenul Dvs, Vasile Filat, care fără nici o rușine scrie pe FB acuzații luate din pod la adresa mea, pe care eu le percep ca defăimare.
V-am ascultat mai mult de o oră și am zâmbit la comentarii, gen “Eu nu cu fiecare petrec atâta timp” de parca ne făceați o mare onoare mie și soțului că petreceți timpul cu noi. Tinerețe, ne-am gândit. Discuția a fost civilizată, mai mult a vorbit soțul meu, care are o experiență de viață, o poziție profesională și socială, și o educație, care ar putea fi un exemplu pentru orice tânăr inteligent. Cu multă răbdare V-a explicat pericolul independenților în această campanie și de ce noi vom susține ACUM și nu vreun independent.
După discuție, impresia mea a fost că sunteți un tănăr ambițios, dar care știe să asculte, pentru că nu prea ați avut argumente să-l combateți pe soțul meu, desi vădit nu era ceea ce ați fi vrut să auziți.
Peste vreo ora v-am invitat în oficiu și am discutat doar eu cu Dvs. pentru că nu am vrut să vă rușinez în fața celor prezenți la masă. V-am spus că între timp am primit din 3 surse diferite informație despre condamnarea Dvs, inclusiv toate actele din curte și v-am sugerat că în aceste condiții ar fi mai bine și pentru Dvs și pentru alegători să vă retrageți. Eu locuiesc in SUA din 1996, din 2002 votez și nici nu mi-ași imagina că ași putea vota pe cineva cu antecedent penal. De fapt în SUA este imposibil așa ceva pentru că legea interzice celor cu antecedente penale să candideze. De ce Moldova trebuie să aibă standarde mai joase? Iar Dvs numiți aceasta șantaj.
Peste câteva zile ați venit iarași la noi acasă. Cu niște propuneri. V-am zis că le cred utopice. Ați stat cam vreo două ore, încercând să mă convingeți să transmit mesajul Dvs. la ACUM. V-am explicat că eu nu fac parte din ACUM și nu ași putea să transmit mesaje așa din senin.
Propunerea Dvs nu că a aprins beculețe de alertă, dar deja era alarmă în toată legea pentru mine. Când ați intrat în casă v-ați uitat la telefonul meu și ați zis, că chiar dacă vă voi înregistra, veți fi atent și nu voi avea nimic pe Dvs, dacă voi încerca să demonstrez ceva. De ce să înregistrez? Eu nu fac parte din mafie, ci sunt un cetățean la care ați venit în casă cu o rugăminte. Când ați făcut propunerea, cifra nu ați spus-o cu voce tare, ci ați scris-o pe ecranul telefonului. Aici eu deja am început să mă îngrijorez de situația în care nimerisem. Nu sunt obișnuită nici cu așa multe zerouri, care se grupează căte trei pe ecran, nici cu înregistrarea convorbirilor, nici cu îndemnuri să nu scriu nimic în messenger, nici cu dealuri care pentru mine păreau a fi din domeniul fantasticii și despre care citesc în ziarele din Moldova cu o doză de scepticism că așa ceva ar fi posibil.
Am sunat totuși la Chișinău pentru că mi se părea prea periculoasă situația ca să știu doar eu despre ea. Răspunsul a fost unul așteptat, negativ pentru Dvs. si de atunci nu ne-am mai văzut. Mare mi-a fost mirarea când mai târziu mi-ați trimis un mesaj în care vă exprimați regretul, că negocierile cu ACUM nu s-au încununat cu succes. Am răspuns ceva politicos, bucuroasă că am scăpat de invazia asta neplăcută în viața mea și la mine în casă. Dar cuvântul “negociere” m-a pus în gardă, așa că v-am răspuns pentru istorie, că dacă nu erați convicted felon poate ar fi fost altfel.
La a doua întâlnire am reiterat încă odată că nu vă pot susține în campanie din mai multe motive:
– nu aveți o pregătire care să vă permită să exercitați funcția de deputat în care eu să pot avea încredre;
– aveți antecedent penal și pur și simplu nu pot să vă votez cu o astfel de istorie;
– si mai ales, pentru că nu Vă cred nici un pic că sunteți un candidat independent.

“Dna Elena, gândiți-vă, de ce ar mai pune PD un candidat ca să facă concurență celui pe care îl au deja aici?” Subliniez, că eu nu am zis nimic de PD.
A urmat o campanie de denigrare a comunității evanghelice moldovenești fără precedent în istoria diasporei din SUA, instigată de susținătorii Dvs. care sunt responsabili în întregime de situație. Am recunoscut stilul de divide et impera.
Eu în ultimii doi ani si ceva am fost foarte implicată în activități împreună cu diaspora din Europa, în special la tema dreptului diasporei la vot. Am lucrat împreună și cu moderatorii paginii Adoptă un Vot. Și am recunoscut imediat tacticile folosite de campania Dvs. pentru a dezbina comunitatea, pentru a discredita o pagină care Vă încurcă, pentru a denigra pe cei care administrează astfel de pagini și pentru a intimida persoanele incomode. Susținătorii Dvs. doar că poarta alte nume, dar se comportă după un scenariu deja foarte bine cunoscut mie, din propria experiența de a fi suferit deja de pe urma la astfel de jocuri murdare.
Echipa Dvs. nu obosește să ma acuze că sunt susținător ACUM. Iar Dvs în acest video vreți să demonstrați că am zis că nu-mi pasă de ACUM și candidatul lor. Vă rog să transmiteți dovezile pe care le aveți direct echipei care lucrează pt Dvs.
In contextual în care discutam atunci, am răspuns astfel, încercând să vă explic pentru a n-a oară, că eu nu-mi fac idoli în politică. Și nu votez pentru că îmi pasă de cineva personal. Dar îmi pasă cum votul meu va afecta situația politică din țară. Și de data aceasta, fără nici o urmă de îndoială, ACUM este alegerea mea și pe liste și în Circumscripție.
Despre Țuțu. Recunosc, că nu țin minte dacă ați zis că v-ați antrenat cu el, sau ați făcut o donație pentru o echipă de a lui, sau că ați mers pur și simplu la clubul lui. Atunci nu mi se părea important. Dar țin minte că v-am răspuns că eu nu fac deducții asociative și că nu înțeleg de ce îmi dați voluntar această informație.
Ceva mai târziu în campanie, când am observat
– că ați încălcat legea, făcând campanie electorală înainte de termen fără să vă fie frică, că CEC vă va exclude din cursă;
– că declarați cheltuieli de doar 8500 de lei pe săptămână, în timp ce Fb si Google sunt pline de promoții platite și chiar Dvs. afirmați că aveți echipa de profesioniști de vreo 50 de oameni și călătoriți peste tot în SUA, plus o sumedenie de alte cheltuieli necesare;
– că folosiți fel de fel de metode să denigrați persoane pentru simplul motiv că nu vă susțin în campanie;
– că duceți cea mai murdară campanie din Circumscriptia 51;
– că echipa continuă să mintă despre antecedentul penal, când există dovezi;
– că oamenii din echipă au sunat la serviciu la persoanele care au spus adevărul despre Dvs. ca să le facă probleme;
– că oamenii Dvs. au trimis mesaje de amenințare ;
– că oamenii Dvs au atacat comunitatea evanghelică de moldoveni stabiliți SUA;
– când am văzut zerourile pe care mi le-ați arătat la telefon, propunând un deal de parcă totul se vinde și se cumpără;
– când mi-ați spus că nu vor mai fi probleme cu postările despre antecedentul Dvs penal pe pagini de moldoveni în SUA pentru că ați rezolvat deja totul
și multe altele, mi-am dat seama că mi-au scăpat tare multe detalii în convorbirile cu Dvs. care vorbeau de la sine. Unul dintre aceste detalii era dacă v-ați antrenat împreuna sau la Țuțu la club, sau poate ați făcut o donație pt clubul lui. Sunt gata să retrag fraza că v-ați antrenat împreună și să o înlocuiesc cu una mai vagă, ca în abzațul current, dar mențin că ați încercat să prezentați legătura minoră ca ceva ce ar fi putut fi folosit fără temei în campanie împotriva Dvs.
Vreau să stiu dacă în video vorbiți despre Grozavu, care mă sună la orice oră a zilei sau nopții și eu nu i-am raspuns decât odată, din politețe? I-am zis și lui ca la toți cei care mă întreabă, ca eu voi face tot posibilul ca PD să nu se extindă și peste ocean. Dacă Dlui a crezut că asta vă vizează pe Dvs., nu e vina mea.
Eu un lucru nu înțeleg: la ce v-am trebuit? Cu poza, cu insistența de a ne întâlni. Doar nu credeați că vă voi susține? Sau asta ați urmărit și nu vă puteți împăca cu refuzul? Acceptați-l, că asta ar preveni reacțiile impulsive, de care ați mai dat dovadă și în alte cazuri.
Cum V-a răspuns și soțul meu, Dvs. atacați mesagerul care vă spune lucrurile așa cum sunt. Sper alegătorii să înțeleagă că nu au nevoie de un astfel de deputat. Iar experiența din această campanie sper să Vă motiveze să deveniți un om mai bun. Aveți o viață înainte, puteți să schimbați multe. Dar începeți de la sine. Țara până când se poate lipsi de contribuția Dvs.

0 
Condamnat in SUA pentru violenta fizica, Alexandrin Patron se vrea deputat in Parlamentul RM pe circumscriptia SUA/Canada!

Condamnat in SUA pentru violenta fizica, Alexandrin Patron se vrea deputat in Parlamentul RM pe circumscriptia SUA/Canada!

Lipsirea de libertate în mod ilegal, Violenţa în familie sunt doar cateva din infractiunile comise de catre Alexandrin Patron pe teritoriul Statelor Unite! Propun sa facem o comparatie a infractiunilor comise cu Noul Cod Penal al Romaniei, pentru ca… Read more »

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships