Bunicul lui Plahotniuc, TURNĂTOR NKVD // VIDEO

Familia controversatului prim-vicepreşedinte al PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, este cunoscută încă din perioada sovietică.
Bunicul politicianului, care a locuit în satul Costuleni, raionul Ungheni, unde era preşedinte al sovietului sătesc, a condamnat la moarte sute de consăteni de ai lui, trimiţându-i în Siberia.
Cel puţin aşa spun bătrânii din localitate, supravieţuitorii acelor evenimente. Victimele regimului totalitar comunist povestesc cu durere în suflet cum Andrei Plahotniuc i-a turnat sovieticilor ca pe trădători de patrie.
Mulţi dintre locuitorii satului Costuleni, raionul Ungheni, au fost deportaţi în Siberia, în timpul regimului totalitar comunist. Maria Butnaru, în vârstă de 72 de ani, a fost martora acelor tragice evenimente.
Bătrâna spune că cel care i-a trădat familia, dar şi consătenii a fost preşedintele sovietului sătesc, Andrei Plahotniuc, bunicul politicianului şi omului de afaceri Vladimir Plahotniuc.
Maria Botnaru a fost deportată în Siberia la vârsta de 7 ani împreună cu mama şi fraţii săi. Îşi aminteşte cu lux de amănunte chinurile prin care a trecut.
Bătrâna se întreabă cum de a fost posibil ca nepotul celui care a semnat sentinţa la moarte pentru sute de moldoveni care nu s-au mai întors din Siberia a ajuns să conducă ţara.
Şi Petru Vrabie, în vârstă de 70 de ani, povesteşte că, împreună cu familia lui, care avea pământ, plug şi cai, s-a numărat printre sătenii deportaţi la comanda lui Andrei Plahotniuc.
Mai mult, sătenii povestesc că pentru a-şi păstra funcţia Andrei Plahotniuc şi-a trădat până şi rudele.
Totodată, pentru a scăpa de focul războiului, Andrei Plahotniuc s-ar fi prefăcut bolnav.

Timofei, fiul cel mai mare al controversatului Vladimir Plahotniuc, și care conduce un „Mercedes” în valoare de 1,2 milioane de euro, nu are deloc păreri bune despre cetățenii R. Moldova care contribuie la businessul tatălui său.

Întrebat pe o rețea de socializare cum comentează faptul că tatăl său, despre care se spune că a capturat instituțiile statului, a ruinat economia R. Moldova pentru 20 de ani înainte, Timofei a dat vina pe populația țării care ar fi măcinată de lene, alcoolism și invidie.

„Tatăl meu este unicul care încearcă să scoată această țară din rahat. Dacă poporul nu va înțelege lucruri elementare, atunci mă îndoiesc că această țară va putea fi salvată și va continua să lâncezească în ponturi ieftine, lene, alcoolism și invidie”, a răspuns băiatul de bani gata.

General MAI: Primii bani, Plahotniuc i-a făcut din activitatea de proxenet sub protecția serviciilor speciale

Controversatul oligarh, prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc vindea prostituate clienților din hotelurile principale din Chișinău, având protecția ministerului de Interne și a serviciilor speciale.
Dezvăluirile au fost făcute de fostul reprezentant al conducerii ministerului de Interne și conducătorul Brigăzii cu destinație specială ”Fulger”, general-maiorul de poliție, Anton Gămurari într-un interviu pentru Jurnal.md.
”Eu în anii ’88, ’89, deserveam în mare măsură, când eram de serviciu, centrul oraşului, unde erau hotelurile ”Inturist” şi ”Chişinău”, restaurante şi alte instituţii. ”Inturist” era deservit de două servicii – de Ministerul de Interne şi de KGB. De acolo, din centrul cela, au crescut nişte persoane care au devenit foarte bogate în republică, inclusiv Plahotniuc”, a spus Gămurari.
”Au fost şi nişte cazuri când nişte fete au fost duse în Turcia şi când una n-a dorit să le îndeplinească dorinţele celor care au cumpărat-o – i-au tăiat sânii şi au omorât-o pe fetiţa ceea. Cine trebuie să răspundă pentru ea? Cel care a vândut-o? Şi a vândut-o, cu părere de rău, Plahotniuc”, a declarat Gamurari.
Potrivit fostului reprezentant al MAI, polițiștii l-au reținut de multe ori pe ”Vlad Plahotniuc pentru că se ocupa cu vinderea fetelor la diferiţi businessmani”, însă, acesta scăpa basma curată pentru că avea protecția MAI și a serviciilor speciale.
”Nicio activitate din asta pe care el o avea nu putea să fie făcută fără „krîşa” acestor servicii. A securităţii şi a MAI-ului. Nu la fiecare persoană i se dădea voie să se ocupe cu aşa ceva. Lui îi dădeau voie. Întrebaţi-vă de ce. (…) Poliţistul îl reţine pe acest individ, îl aduce la comisariat şi până el scrie raportul Plahotniuc iese pe altă uşă, pentru că a dat un sunet, iar ofiţerul de serviciu primeşte ordin să-l elibereze şi „bună ziua”. Sau plătea. Poliţia atunci nu primea bani cu lunile, era vai de dânşii. Şi mulţi dintre ei mergeau la aşa ceva, luau acei bani necăjiţi şi-l eliberau. Dar vreau să vă spun că nu la toţi le dădeau drumul aşa cum îi dădeau lui. Faceţi concluziile. Şi nu era vorba doar despre ministrul de Interne, eu mă refer la securitate. La securitatea statului. Pentru că el activa în zona ceea, unde era sub „acoperişul” acestor servicii, şi nicio persoană nu putea să activeze până nu avea acceptul de undeva, cumva. Mai ales că asta se făcea nu într-o zi, nu într-o lună, dar cu anii. Şi imaginaţi-vă că dividendele de la aceste activităţi undeva rămâneau”, susține sursa citată.
Generalul afirmă că primii bani Plahotniuc și-a făcut din activitatea de proxenet, însă activitățile ilegale ale acestuia continuă și acum.
”Această activitate de proxenetism se întâmpla în ’88 – ’91. Iată el atunci se ocupa cu treburile acestea, că primii bani se vede că acolo şi i-a făcut. Pe urmă deja a pornit pe alte linii. Atunci avea şi sediu în hotelul ”Chişinău”, unde punea la cale toate procedurile astea, şi atunci el a învăţat o şcoală „bună” cum să facă bani pe seama necazurilor oamenilor şi cum să folosească aceste fete în diferite situaţii. Iată este hotelul Nobil. În principiu acolo fetele nu-s departe, ULIM e perete în perete. Când îi trebuie, la un sunet, îi vine persoana respectivă şi el o introduce sub orice persoană venită în ţară şi care are nevoie”, a mai spus Gămurari.
Sursa citată dezvăluie că ”în slujbele operative şi ale Ministerului de Interne, şi ale securităţii naţionale sunt documente mai mult decât destule. Şi nu doar pe el, ci şi pe alţii”.

Vladimir Plahotniuc sau “Mr. P” pentru străini este unul dintre cei mai bogaţi şi puternici oameni din Republica Moldova. Cum n-a fost în România nici Sorin Ovidiu Vântu, Adrian Petrache, Alex Bitner sau alţii din această zonă de influenţă politică.
Politician şi om de afaceri, Plahotniuc zis şi ,,Păpuşarul’’, are mai multe identităţi, potrivit unui film cu autor anonim, de abia lansat: cetăţean al Republicii Moldove (Vladimir Plohotniuc- n. 28.12.1965), cetăţean al României (Vlad Ulinici- n. 01.01.1966) şi cetăţean al Federaţiei Ruse (Vladimir Plahotniuc – n. 01.01.1966).
Este catalogat drept oligarh, fiind acuzat de implicarea în mai multe infracţiuni de la cele de drept comun (proxenetism) până la economice. Lui Plahotniuc i se aduc şi învinuiri de trafic de influenţă asupra întregii clase politice moldoveneşti considerânsu-se vinovat de criza politică din Republica Moldova, stagnarea dezvoltării economice, a reformelor în justiţie, a integrării europene etc.

Join Us On Telegram @rubyskynews

Apply any time of year for Internships/ Scholarships